Елена Нонева е лидер на партия Политическо движение социалдемократи“. Пред

...
Елена Нонева е лидер на партия Политическо движение социалдемократи“. Пред
Коментари Харесай

Елена Нонева: Нинова изпадна в изолация дори в собствената си партия

Елена Нонева е водач на партия „ Политическо придвижване социалдемократи “. Пред novapress.bg тя разяснява отправената покана от Българска социалистическа партия към левите политически партии и неправителствени организации за спор по тематика: Лява политика в следкризисен интервал
Г-жо Нонева, управлението на Българска социалистическа партия инициира кръгла маса на тематика – Лява политика в следкризисен интервал. От Позитано 20 настояват, че канят 30 политически партии и неправителствени организации от левия и лявоцентристки бранш. Вие получихте ли покана?
Не. В нашата партия не сме получили такава покана.
А, в случай че получите, ще седнете ли на кръгла маса с Корнелия Нинова?
Не. Отговорът ми е безапелационен! Не бих седнала, като ръководител на партия „ Политическо придвижване социалдемократи “ на без значение каква маса с Корнелия Нинова. Бяхме една от партиите, които безусловно бяха изхвърлени от Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ от новото управление на Българска социалистическа партия. Припомням, че 13 леви партии бяхме обединени с добра идейна платформа за развиването на левицата в България по времето, когато Михаил Миков беше ръководител на Българска социалистическа партия. Програмата беше доста добра и в случай че беше изпълнена, левицата щеше да е консолидирана през днешния ден. Можеше да вършим и действителна политика. Когато сме обединени сме мощни и сплотени. Година след избирането на Корнелия Нинова за водач на Българска социалистическа партия нямахме никакъв разговор с нея и управлението й, макар, че всички ръководители на партиите от тогавашната коалиция сме правили опити за контакт. Тогава изпратих писмо с искане за диалог по съответни политики, само че по този начин и не получих отговор, нито среща.
След като изгони по-голямата част от партиите в обединението, с какви очи ще желае Корнелия Нинова среща с нас? И ще е забавно, дали въобще ще изиска, тъй като тя доста неща е говорила, откогато е ръководител на Българска социалистическа партия, за срещи и формати, само че няма нищо осъществено досега.
Как си обяснявате, че едвам в този момент протяга ръка към партиите от лявото политическо семейство?
Мисля,че е поради идните избори за ново управление на Българска социалистическа партия. Иска да се яви в ролята на обединител, само че не виждам по какъв начин ще ни сплоти, откакто е тя индивидът, който унищожи лявата коалиция. Анонсът й за кръглата маса е преднамерено ориентиран към членовете на Българска социалистическа партия, поради идния конгрес, тъй като огромна част от тях желаят едно мощно ляво обединяване.
Тук е моментът да вметна, че Корнелия Нинова си разреши за кметските избори да предложи на локалните структури на Българска социалистическа партия да работят с нашите структури по места без да организира прелиминарен диалог с водачите на някогашните си съдружни сътрудници от лявото политическо семейство. Едно такова решение е зад тила ни. Не мога да позволи, че е допустимо политически водач на една партия да взима решение от името на други партии. Но се случи.
Изпадна ли Българска социалистическа партия в изолираност, откакто Корнелия Нинова и екипът й затвориха вратите на партията за другите леви обединения?
Нинова и екипът й изпаднаха в изолираност освен по отношение на другите леви партии, само че мисля, че и в личната си партия. Затова съм безапелационна, че Корнелия Нинова не е индивидът, който би ни обединил. По отношение на съдружната политика, това управление на Българска социалистическа партия е изчерпало своите благоприятни условия. Политиката е механизъм с който да можеш да общуваш даже с съперника си, само че да намериш решение за значими въпроси и осъществяване на политики. Ако тази политика на делене остане, след няколко години от Българска социалистическа партия ще остане единствено абревиатурата. И го споделям с голямо страдание.
Използвам случая да поздравя всички членове на „ Политическо придвижване социалдемократи “, по случай 20 години от основаването на партията ни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР