Елена Гунчева напусна партията, Костадинов намекна за предателство, тя пък

...
Елена Гунчева напусна партията, Костадинов намекна за предателство, тя пък
Коментари Харесай

Досега „Възраждане“ са гласували най-много с ДПС, на второ място – с ГЕРБ

Елена Гунчева напусна партията, Костадинов загатна за изменничество, тя пък – за авторитаризъм по Борисовски, нищо изненадващо дотук, само че си е друго да го чуеш от човек „ от кухнята “.

Нужно е да гледаме на всичко това от дистанцията на хладния разсъдък, а не да възхваляваме обещано решение, тъй като изпадаме в обстановката:

А). Да хвалим някого за това, че се държи обикновено и прави това, което всеки естествен човек би направил; и по този начин ръкопляскаме на абсолютния най-малко във взаимоотношението политици<=>общество. Нещо като да ръкопляскаш на някого, че си връзва самичък обувките;

Б). Ще хвалим човек, който наскоро искаше Путин да бомбардира в България. Някак си… нали! 

Когато една групировка приказва с немислим брой клишета на минута, ти е мъчно да погледнеш на която и да е информация, обвързвана с нея, съществено, нали? А информация, идваща от вътрешни спорове и боричкания хептен се оказа полята от солидна доза незаинтересованост. А може би тъкмо тази не трябваше. 

Говоря за казаното от Елена Гунчева, че хората от партията е трябвало да гласоподават с други партии, с Движение за права и свободи и ГЕРБ. Имайки поради, че фен-базата на „ Възраждане “ е солидно стъпила на последна патриотично-дясно-крайно-русофилско-уж-традиционно-консервативна платформа, гласуването дружно с Движение за права и свободи е немислимо за почитателите ѝ. Или бъркаме…? Оказва ли се, че всичко е допустимо и фен-базата постоянно намира извинения и оправдания за обичаните си водачи? 

Освен това и даваше поръчки да се бори със статуквото, като „ статуквото “ е немного добре затулен код за „ ГЕРБ “, тъй като те бяха цимент последните 12 години. 

Ето какво забавно умозаключение за създали от „ Стража “…

Ако се чудите какво е „ Стража “, ето какво: Strazha.bg e платформа, помагаща на жителите да наблюдават по-ефективно политическите процеси в страната посредством визуализации на отворени данни. На страницата им можете да намерите база данни с държанието на политиците (най-общо казано). 

Ето какво написаха те:

„.

Едно от най-големите ѝ недоволства бе, че парламентарната група на Възраждане постоянно е била принуждавана да гласоподава дружно с ГЕРБ. Ние взехме решение да проверим това изказване, употребявайки нашата подробна база данни от поименни гласувания.

Резултатите, които получихме, съответстват с упованията ни. Възраждане има доста висока корелация в своите гласувания с Движение за права и свободи и ГЕРБ-СДС, което частично удостоверява изказванието на Елена Гунчева, само че може да бъде обяснено и с обстоятелството, че трите партии съставляват опозицията и по тази причина постоянно гласоподават против предложенията на ръководещата коалиция.

Анализът ни обгръща интервала от началото на 47-ото Народно събрание до 22-ри юни. За да отчетем, че две парламентарни групи са дали своят вот дружно при обещано гласоподаване, би трябвало болшинството на едната група да е гласувало еднообразно с болшинството от другата група. За задачата на този разбор отчитаме глас " Против " и " Въздържал се " като еквивалентни.

Вие какво мислите? Има ли скрито споразумение сред ГЕРБ и Възраждане? “


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР