Елен Герджиков от групата на ГЕРБ е избран за председател

...
Елен Герджиков от групата на ГЕРБ е избран за председател
Коментари Харесай

Елен Герджиков отново е избран за председател на Столичния общински съвет

Елен Герджиков от групата на ГЕРБ е определен за ръководител на Столичен общински съвет. Елен Герджиков бе определен с 33 гласа при нула недействителни. Конкурентите му Милка Христова и Методи Лалов получиха надлежно 15 и 12 гласа поддръжка - единствено от своите групи в общинския съвет.

"Наистина имам вяра, че Столичният общински съвет може да работи по-прецизно, по-открито, по-коректно ", уточни Герджиков в изказването си. Той прикани сътрудниците си да бъдат политици с оферти и с причини, участвайки в полемиките и дебатите, през градивна работа.

За заместник-председатели бяха определени проф. Иво Петров, Милка Христова и Борислав Игнатов. Проф. Иво Петров е от групата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили. Милка Христова съставлява "БСП за България ", а Борислав Игнатов – "Демократична България ".

Малина Едрева към този момент е определена за ръководител на политическата група на ГЕРБ-СДС. Лидер на социалистите в СОС остава Калоян Паргов, а някогашния арбитър Методи Лалов ще води "Демократична България ". Все още не е ясно дали Вътрешна македонска революционна организация ще сформира група в общинския съвет, защото за задачата ще би трябвало да се сплоти с представителите на "Атака ".

В новия общински съвет най-голяма група е на ГЕРБ - с 27 общински съветници. Българска социалистическа партия разполагат с група от 15 представители. 12 имат "Демократична България ", Вътрешна македонска революционна организация са с четирима, а "Атака " - с двама. Единственият самостоятелен претендент е Борис Бонев от "Спаси София ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР