Електроразпределителното дружество ЕВН обяви, че ще запорира банковите сметки и

...
Електроразпределителното дружество ЕВН обяви, че ще запорира банковите сметки и
Коментари Харесай

Сметките на болницата в Стара Загора ще бъдат запорирани заради неплатен ток

Електроразпределителното сдружение ЕВН разгласи, че ще запорира банковите сметки и други вземания на старозагорската УМБАЛ " Проф. доктор Ст. Киркович ". Болничното заведение не е плащало постоянно сметките си за ток, като от 2013 година до в този момент е натрупало дълг от 3.2 млн. лева, оповестиха от ЕВН.

Болницата е най-големият дебитор на сдружението. За да не се стига до риск за активността му, от ЕВН са решили да пристъпят към наложително събиране на дължимите им пари.

Токът в болничното заведение няма да бъде спиран, акцентират от електроразпределителното сдружение. Те прецизират, че насъбраните 3.2 млн. лева отговорности включват обезщетение за веселба, законна рента и разноски по правосъдни и изпълнителни производства. Има и влезнали в действие пет правосъдни решения, които откриват неплатените сметки за ток.

От ЕВН настояват, че са водили обширна преписка и са провели голям брой срещи с всяко едно от назначаваните през годините управления на болничното заведение, като даже са сключвани спогодби за разсрочване на отговорностите. Заплатените суми обаче не били задоволителни да покрият и настоящите отговорности за доставена електрическа сила.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР