Електроразпределителните дружества са продадени 2005 г. Забележете как са продадени

...
Електроразпределителните дружества са продадени 2005 г. Забележете как са продадени
Коментари Харесай

Борисов: Сделката за ЧЕЗ е между частни субекти и извън България


Електроразпределителните сдружения са продадени 2005 година Забележете по какъв начин са продадени – контролният пакет, който разрешава да се управлява сдружението е 34, а страната си е оставила 33 (става въпрос за проценти б.р.). Още тогава те са заложили да няма никакъв надзор. Това уточни министър председателят Бойко Борисов по време на 9-тия Зимен университет на Младежи ГЕРБ, който се организира в Сандански, като акцентира, че договорката се прави в Чехия, а когато пристигна в България ще бъде тествана.

„ В момента и трите сдружения водят арбитражни каузи за стотици милиони с България. Сделката с ЧЕЗ се прави в Чехия. Сега, когато идва в България, ние ще ги посрещнем и ще ги ревизираме и едната, и другата, и третата. Колегите, през вчерашния ден от Българска социалистическа партия, одобрявам, че доброжелателно, споделят, страната да извади 380 милиона евро и да я купи. Първо, за какво ги продадохме? Защо по време на техните държавни управления от 2005 година те си ги откупиха назад и за какво самичък ЧЕЗ да купим, а не Енерго-Про и EVN, за какво не ги купим? Защо да подсигуряваме на половин българи държавна компания, а на другите частна, откакто и с трите се съдим от години? Един почитан народен представител от Българска социалистическа партия през вчерашния ден го чух да споделя да се одържави. Държавата е доста по-лош собственик и аз ги връщам (колегите от Българска социалистическа партия б.р.)– помните ли, България, от въздуха споделяха, че наподобява като дискотека, тъй като имаше режим на тока, когато бяха държавни електроразпределителните сдружения “, разяснява Борисов, представен от радио Фокус.

„ Ние сме напълно за частния бизнес като дясна партия, само че тук доста значимото изискване е доста мощни регулатори. Единственото избавление да държим частния бизнес в нужните правила е самостоятелните регулатор. Внимателно ще проверим, като пристигна в нашите институции, на едните мога да разпоредя, другите мога да помоля, тъй като са самостоятелен регулатор и ще забележим по какъв начин ще се развият нещата. Но във всички случаи това е договорка сред частни субекти и отвън България. Ако тръгнем да изкупуваме по този начин, за какво не изкупим и „ Нефтохим- Бургас “ и банките назад, да върнем всичко на страната, за какво единствено ЧЕЗ? “, сложи той въпрос.

Междувременно водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че ще в деловодството на Народното събрание ще бъде импортирано искане за чуване на премиера Борисов за договорката с ЧЕЗ, а въпросът, който ще бъде насочен към Европейска комисия е дали са спазени европейските наставления.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР