Електроразпределителните дружества ЧЕЗ и ЕВН с извънредни отчети на електромерите

...
Електроразпределителните дружества ЧЕЗ и ЕВН с извънредни отчети на електромерите
Коментари Харесай

Извънредно отчитане на електромерите заради новата цена на тока

Електроразпределителните сдружения ЧЕЗ и ЕВН с изключителни доклади на електромерите поради новите цени на тока от 1 юли.

Графикът за изключителното отчитане на ЧЕЗ е оповестен, информация може да се получи и в потребителските центрове на енергодружеството. 328 инкасатори ще работят изключително с удължено работно време в неделя.

Електроразпределителната компания за Югоизточна България - ЕВН даде опция по избор на клиентите сами да си засекат електромерите до 30 юни.
През седмицата от потребителския център на Енерго Про обявиха, че не се планува ексклузивен доклад, само че клиентите, които желаят, могат да оставят данните си до 30 юни.

Фактурите през месец юли ще съдържат информация за употребяваната електрическа енергия за два отчетни интервала - по-стари и по-нови цени. С какъв брой тъкмо ще нарастне електрическата енергия от 1 юли ще стане ясно след днешното съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране.

Според предварителните планове на енергийния регулатор токът ще нарастне приблизително към 2% за страната, макар че трите компании желаеха много по-висок скок. От другия месец с близо 11% нараства природният газ и с близо 7 на 100 парното и топлинната сила.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР