Електроразпределителни мрежи Запад (доскоро ЧЕЗ Разпределение) оказа съдействие за спасяване

...
Електроразпределителни мрежи Запад (доскоро ЧЕЗ Разпределение) оказа съдействие за спасяване
Коментари Харесай

Спасиха четири щъркелчета, останали без родител в Ловешко

Електроразпределителни мрежи Запад (доскоро ЧЕЗ Разпределение) оказа подпомагане за избавяне на четири щъркелчета в село Йоглав, област Ловеч, оповестиха от сдружението.
 ЧЕЗ
Малките били останали без един родител , откакто птицата се заплела в сезал. Вторият родител нямал физическа опция да им носи храна в интервала на интензивно хранене и напредък.

Служител на ЕРМ Запад е свалил дребните от гнездото на стълба, след което те са поверени на грижите на Спасителния център за диви животни на „ Зелени Балкани “ в Стара Загора. Там дребните ще бъдат отгледани досега, в който ще би трябвало да отлетят на юг през септември.
 ЧЕЗ
Спасителната акция е извършена под надзора на представители от РИОСВ-Плевен, които са координирали дейностите. Опазването на живота на дивите птици е част от дълготрайната политика на ЕРМ Запад за предпазване на биологичното многообразие.
 ЧЕЗ
Двата най-мащабни плана на сдружението са „ Живот за птиците “ и „ Безопасен полет за птиците на Дунав “, в границите на които то подхваща разнообразни ограничения за обезопасяване на мрежата, с цел да предотврати произшествия и да отбрани птиците.
 ЧЕЗ
Сред най-популярните действия е монтирането на платформи за щъркелови гнезда, като досега по този метод са обезопасени 820 гнезда. Проектите се извършват взаимно с Българското сдружение за отбрана на птиците и са съфинансирани от Европейски Съюз по стратегия LIFE.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР