Електроразпределение Север подготви съоръженията от електроразпределителната мрежа в Североизточна България

...
Електроразпределение Север подготви съоръженията от електроразпределителната мрежа в Североизточна България
Коментари Харесай

ЕРП Север представи готовността за работа през есенно-зимния сезон пред Парламентарната комисия по енергетика


Електроразпределение Север приготви оборудванията от електроразпределителната мрежа в Североизточна България за работа през есенно-зимния интервал на 2019-2020 година. Подробна информация за подготовката беше показана пред Парламентарната комисия по енергетика от Николай Николов, ръководител на УС на ЕРП Север.

Готовността на сдружението за работа в есенно-зимни условия е обвързвана с провеждането на редица механически и организационни действия, ориентирани към обезпечаване на безаварийна работа на оборудванията. До момента са осъществени инспекции на трафопостове, като е долято 23 тона трансформаторно масло. Почистени от клони са 1 123 км трасе на въздушни електропроводни линии приблизително напрежение и 1 281 км въздушни линии ниско напрежение. Реконструирани са 1 029 километра мрежи ниско напрежение с извит проводник, сменени и новопоставени са 208 стоманорешетъчни и 2 385 стоманобетонни стълба приблизително и ниско напрежение, сменени са 18 013 броя изолатори приблизително напрежение.



Компанията е осигурила нужния спешен запас от главните типове материали и уреди. Закупени са модулни композиции на дървени и полимерни стълбове за въздушни електропроводи ниско и приблизително напрежение. Те се употребяват за създаване на краткотрайни сектори по въздушни линии по време на реконструкции или при аварийно-възстановителни работи в мъчно налични терени през зимата. Дружеството разполага с 14 термовизионни камери, които бяха употребявани по време на зимната подготовка за проучване на оборудванията и за предприемане на навременни ограничения за премахване на нередности.

ЕРП Север разполага с 382 ремонтни екипа, снабдени с нужните персонални защитни средства, профилирано съоръжение и техника. Подготвен е автомобилният парк с наличните общо 991 високопроходими, екипни и профилирани коли. През 2019 година сдружението влага над 9 милиона лв. в закупуване на нови коли за работа по мрежата. Компанията има направени проекти за справяне с изключителни обстановки.

В рамките на годината са осъществени основни капиталови планове – реорганизация на подстанция Варна Изток, рехабилитация на подстанция Левента в Русе, създаване на основна станция Изток Русе, прекосяване на 20 kV в централната градска част на Варна, реорганизация на въздушни и подземни мрежи приблизително и ниско напрежение и други

Електроразпределение Север ръководи и поддържа електроразпределителна мрежа с обща дължина 42 626 км на територия от 30 000 кв. км и обгръща 9 административни области в Североизточна България - Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.

*публикация

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> -->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР