Електроразпределение Север финализира проект за обновяване на мрежа ниско напрежение

...
Електроразпределение Север финализира проект за обновяване на мрежа ниско напрежение
Коментари Харесай

ЕРП Север обнови електроразпределителната мрежа в малки населени места в област Шумен

Електроразпределение Север завърши план за възобновяване на мрежа ниско напрежение в селата Климент и Капитан Петко, и кв. Кирково на град Велики Преслав, област Шумен. При рехабилитацията са вложени над 6200 метра извит изолиран проводник, който от една страна е доста по-устойчив на неподходящи атмосферни въздействия, а от друга - по-малко „ прелъстителен " за злонамерени похищения. В сектори от ремонтираните мрежи са инсталирани и нови стълбове, електромерни табла и средства за комерсиално премерване.

Реконструкцията на стойност 45 хиляди лв. ще увеличи сигурността на електрозахранване на над 2000 семейства и компании в региона. Проектът е част от капиталовата стратегия на ЕРП Север, по едно от нейните посоки за възобновяване на електроразпределителната мрежа в дребните обитаеми места.

От началото на 2019 година до в този момент ЕРП Север е вложило 1,5 милиона лв. в поддръжка, рехабилитация и развиване на мрежата на територията на региона. До края на годината са планувани планове на обща стойност 0,5 милиона лв..
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР