Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, инвестира 250 000

...
Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, инвестира 250 000
Коментари Харесай

6500 домакинства и фирми  получават по-сигурно електрозахранване след реконструкция на подстанция „Максуда“ във Варна


Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, влага 250 000 лв. в възобновяване оборудването на подстанция „ Максуда “ във Варна. Реконструкцията в оборудването ще усъвършенства сигурността на електрозахранването на над 6500 семейства и икономически клиенти в региона на Западна Промишлена зона във Варна, част от квартал „ Владислав Варненчик “ и на 12 села в близката община Аксаково.

При обновяването на подстанция „ Максуда “ бяха инсталирани нови измервателни токови трансформатори на високо напрежение и отдалечени цифрови отбрани, които наблюдават положението на електропроводите и разрешават селективно изключване на развалени уреди, без да се нарушава естествената работа на останалите сектори от мрежата. В резултат на това се лимитира доста броят на клиентите, чието електрозахранване се изключва по време на ремонтни действия. Специализираните екипи подмениха съществуващите прекъсвачи с вакуумни от последно потомство, които защищават системата от провали в резултат на късо съединяване или външни въздействия.

Съвременната инсталация разрешава автоматизация на прилежащата мрежа. Дистанционното телемеханично ръководство на подстанцията дава опция за доста по-бързо локализиране на зародили повреди и възобновяване на електрозахранването на клиентите. Проектът за възобновяване на подстанция „ Максуда “ е част от капиталовата стратегия на ЕРП Север за 2018 година и цели устойчива работа на оборудването през идния зимен сезон.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР