Електроразпределение Север АД и ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД обявиха намеренията си

...
Електроразпределение Север АД и ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД обявиха намеренията си
Коментари Харесай

От Енерго-про съобщиха с колко може да поскъпне тока от 1 юли 2020 г.

 Електроразпределение Север АД и ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД оповестиха желанията си да изискат от КЕВР да утвърди нормативно избрани корекции на цените за мрежови услуги и доставяне за ценовия интервал от 1 юли 2020 година до 30 юни 2021 година

В сходство с нормативната уредба, ЕРП Север АД ще съобщи корекции на приетите разноски за активността си. Корекциите ще са съобразени с инфлационния показател и степента на осъществяване на капиталовата стратегия. В заявката си Електроразпределение Север АД ще предложи на КЕВР считано от 01.07.2020 година цената за достъп до електроразпределителната мрежа на небитовите (стопански) консуматори да се дефинира на база на предоставената мощ. В случай че КЕВР утвърди предлагането на сдружението, цената на мрежовите услуги на електроразпределителното сдружение би се трансформирала с 1.57%.

В ценовото заявление на ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД ще бъде регистриран резултатът от продължаващия развой на либерализация на пазара и ще се съдържат претекстове по отношение на нуждата от признание на пълния  размер на надбавката за активността, регламентиран в член 10, алинея 5 от Наредба № 1 от 14.03.2017 година за контролиране на цените на електрическата сила. Заявлението ще включва и претекстове по отношение на нуждата от признание на цялостния размер на разноските, с които компанията извършва лицензионните си отговорности. ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД ще изиска признание на разноските за балансиране в техния действителен размер, както и разноските, които произтичат от наложени отговорности по Закона за енергийната успеваемост.

В случай че КЕВР утвърди направените оферти, междинната последна цена за битовите и стопанските консуматори на ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД ще се промени с 0.26%. Така общото нарастване за потребителите на контролиран пазар ще бъде 1.83%.

Увеличението е изчислено при в този момент настоящите цени на всички останали участници на контролирания пазар. То не регистрира промените на цени, които тези участници ще предложат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР