Електропроводът 330 kV, който захранва Чернобилската атомна електроцентрала, е изключен

...
Електропроводът 330 kV, който захранва Чернобилската атомна електроцентрала, е изключен
Коментари Харесай

Електропроводът 330 kV, захранващ електроцентралата в Чернобил, е изключен поради повреда

Електропроводът 330 kV, който зарежда Чернобилската атомна електроцентрала, е изключен заради щета, зародила на територията на Беларус, заяви Министерството на енергетиката на Украйна на 15 август, оповестяват от.

През миналото денонощие главните електропроводи на украинския държавен енергиен оператор " Укренерго " са били изключвани три пъти, заяви министерството.

В Лвовска област близо 290 000 поданици са останали за малко без електричество заради изключване на електропровод 330 kV. Причините за случая се обясняват, оповестиха от министерството.

В резултат на съветските ракетни удари против Лвов през нощта са развалени и три електропровода 0,4 kV, което е довело до изключване на към 100 поданици, се добавя в отчета.

Централата в Чернобил е мястото на огромна нуклеарна злополука през 1986 година Изтичането на радиация, породено от повредата, докара до основаването на зона с стеснен достъп, известна като Чернобилска зона на изключване. В момента централата е в развой на извеждане от употреба.

През пролетта на 2022 година централата е окупирана за малко от съветски сили по време на настъплението на Русия към Киев. Беларус твърди, че по време на съветската окупация беларуската енергийна система е доставяла електрическа енергия на централата в Чернобил.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР