Електроподаването във Венецуела е възстановено на цялата територия на страната

...
Електроподаването във Венецуела е възстановено на цялата територия на страната
Коментари Харесай

Играта светло-тъмно във Венецуела продължава

Електроподаването във Венецуела е възобновено на цялата територия на страната след вчерашната повреда, заяви министърът на връзките и информацията Хорхе Родригес, представен от ТАСС.

Запазват се обаче рестриктивните мерки при разпределението и потреблението на електричество, въведени по-рано по решение на президента Николас Мадуро, добави министърът.

От началото на март във Венецуела има спирания в електроподаването, които засягат множеството райони на страната. Най-мащабното бе на 7 март, когато без ток останаха столицата Каракас и множеството райони. Според държавното управление повода е бойкот против Водноелектрическа централа "Симон Боливар ".

Представители на националната Федерация на чиновниците в електроснабдяването обаче настояват, че неведнъж са заявявали, че повредите в енергийните мрежи и подстанциите са провокирани от дефицит на запаси за профилактична поддръжка.

Частичната парализа на стопанската система, провокирана от повредите, е забавила хиперинфлацията в страната през март, съобщи ДПА, цитирайки Националното заседание, което е под контрола на опозицията.

Инфлацията се е забавила до 18,1 % през март по отношение на близо 54 % през февруари, уточни по-рано депутатът Анхел Алварадо.

Въпреки това обаче на годишна основа инфлация е достигнала 1,6 милиона %.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР