„Електронното управление всъщност е отпадане на услуги, отпадане на удостоверения,

...
„Електронното управление всъщност е отпадане на услуги, отпадане на удостоверения,
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Някои удостоверения ще се заменят със служебна проверка на администрацията

„ Електронното ръководство в действителност е отпадане на услуги, отпадане на удостоверения, по този начин, че хората, които е трябвало до отидат на три места, в този момент да отидат на едно “, означи в ефира на bTV министърът на електронното ръководство Божидар Божанов.

„ Някои удостоверения – като за наследници или за липса на отговорности, са такива, които се вадят стотици хиляди пъти годишно и в действителност те би трябвало да бъдат сменени от служебна инспекция от администрацията, на която й трябват “, уточни министърът. Те са длъжни да не ви трансформират пощальон, а сами да съберат тази информация по длъжностен път, добави той.

По думите му би трябвало да се стартира с електронната идентификация, тъй като тя е ключът към това всички жители да могат да употребяват електронните услуги.

„ И сега има електронни услуги, въпросът е, че ни би трябвало дипломиран електронен автограф или да си извадим ПИК. Фрагментиран е целият пейзаж на средства и множеството от тях са неуместни. Така, че нещо елементарно и комфортно би трябвало да имаме в мобилния телефон или в персоналната карта “, счита Божидар Божанов.

Той изясни, че електронното ръководство е алтернатива и всеки може да продължи да употребява гишетата, в случай че това е желания за него метод.

„ Отделно от това предвиждаме в пощите да създадем центрове за сложно административно обслужване, където хора, които не могат да употребяват онлайн услуги, да отидат “, означи министърът.

„ Всеки достъп до персонални данни оставя диря, и ние освен ще имаме достъп до тази диря, само че и ще имаме опция да се абонираме за вести, с цел да разберем когато някои употребява нашите персонални данни “, изясни министърът на електронното ръководство.

По думите му ще имаме опция да сигнализираме Комисията за отбрана на персоналните данни или да желаяме от органа пояснение, когато разберем, че някои ги употребявал.

„ Със сигурност администрацията няма да спре да работи, нейните съществени функционалности би трябвало да се извършват от хора “, безапелационен беше Божидар Божанов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР