Електронното правителство е въпрос на борба с корупцията по възможно

...
Електронното правителство е въпрос на борба с корупцията по възможно
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Въвеждането на електронно правителство е борба с корупцията по възможно най-ефективния начин

Електронното държавно управление е въпрос на битка с корупцията по допустимо най-ефективния метод. Това сподели президентът (2012 – 2017г.) Росен Плевнелиев в студиото на „ България сутрин” по България он ер.

„ Новата индустриална гражданска война е реалност. В идващите 10 години всичко ще се промени, методът по който споделяме, работим, произвеждаме и пътуваме. В тази голяма промяна, зависи от нас, българите, да бъдем част от напредъка. Считам, че имаме страховит късмет, тъй като в една огромна част от промишленостите, свързани с новата стопанска система, България не стои зле “, уточни той, като даде образец със съхранението на базите данни в страната.

„ Едни от международните водачи са тук и оперират от България в света. За страдание, през днешния ден политиката в огромна доза е казусът, в сравнение с решението, а ми се ще да бъде противоположното. Съвсем неотдавна разговарях с представители на български митници, които ми споделиха, че откогато се е направило опит за въвеждане на електронно държавно управление, в областта на услугите, които показват, по-скоро бумащината се е умножила по три. Както българските бюрократи споделят: „ Аз да си го имам в писмен тип, подписано в оригинала “, бъдещето не е това “, означи Плевнелиев.

„ Ако погледнем в класацията на Doing Business на Световната банка, във връзка с издаване на строителни решения, ние сме дъно, безусловно обратно в класацията, по-зле от половината африкански страни “, разяснява той.

„ Какво се случва, с цел да издадем едно строително решение в България, елементарният човек би трябвало да отиде в 13 институции, да им почука на вратата и да изиска от всяка една техния автограф, където се случват предпоставки за корупция. Електронното държавно управление е въпрос на битка с корупцията по допустимо най-ефективния метод, тъй като корупцията ще бъде преборена тогава, когато нещата станат транспарантни “, добави Росен Плевнелиев.

„ Ако българските политици в действителност желаят и заявяват да се преборят с корупцията, то да бъдат тогава по този начин положителни да стартират с електронното държавно управление “, съобщи още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР