Електронното издание на вестник Курир пише, че е бил подготвян

...
Електронното издание на вестник Курир пише, че е бил подготвян
Коментари Харесай

Австрия разследва за планиран атентат с кола бомба срещу бившият вицеканцлер Щрахе

Електронното издание на вестник " Курир " написа, че е " бил подготвян атентат " против някогашният вицеканцлер и някогашен началник на Австрийската партия на свободата Хайнц Кристиан Щрахе. Според данни, с които разполага вестникът, съществува дело, непокътнато до момента в загадка, в което е документирано планувано през 2018 година нападение против някогашния вицеканцлер.

Като вероятен началник на атентата е посочено лице на име Буяр Б. Миналата година той е бил в следствен арест поради закононарушение с дрога, незаконно владение на огнестрелно оръжие и друго неразрешено оръжие. Междувременно Буяр Б. излежава присъда, удостовери Виенския съд пред в. " Курир ".

Но за Буяр Б. съществува още по-интересно следствено дело на Виенската прокуратура, с част от което разполага редакцията на " Курир ". В него се споделя, че на 26 септември м.г. Буяр Б. е направил опит да накара свое доверено лице да убие вицеканцлера Хайнц Кристиан Щрахе с кола бомба.

Буяр Б. е призовал неколкократно това лице да направи атентата против 100 000 евро, продължава " Курир ". Довереникът е отправил към него тежки обвинявания, само че в това време следствието против хипотетичния обвинен е прекъснато, защото съгласно Томас Вечей от Виенската прокуратура против него не са открити други доказателства, които да затвърдят съмнението. В момента правосъдните управляващи изследват опциите за по-нататъшно водене на процеса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР