Електронно управление е възможността всеки гражданин да се възползва от

...
Електронно управление е възможността всеки гражданин да се възползва от
Коментари Харесай

ПП: Еелктронното управление е в интерес на всеки български гражданин

Електронно ръководство е опцията всеки жител да се възползва от услугите на страната по най-бързия и елементарен метод – цифровия.

Когато човек има потребност от подпомагане от страна на страната, това не трябва да е обвързано със загуба на време, редене по опашки и попълване на безчет документи на хартия.

Както в частния, по този начин и в държавния бранш жителите чакат да си свършат работата бързо, безпроблемно и дейно. В днешно време човек е привикнал да отключва телефона си с погледи и да си заплаща сметките до момента в който пътува в метрото. Така, както частният бранш дава тези улеснения на обществото, по този начин и страната би трябвало да откликне на новите потребности и привички.

Проблемът, който до момента е бил спънка за даването на цифрови услуги в областта на държавната администрация, е обвързван с компликациите, които слага по този начин нареченият електронен автограф (КЕП). Към момента той се употребява най-вече за служебни цели и въпреки да улеснява работата на редица институции, по никакъв метод не улеснява работата на жителите с държавната администрация.

Комисията по електронно ръководство в Парламента мисли в нова посока, която заобикаля компликациите, свързани с потреблението на електронен автограф. Заместник-председателят на комисията – Стоил Стоилов споделя за работата на специалистите по този въпрос и акцентира като най-важна НАЦИОНАЛНАТА СХЕМА ЗА МОБИЛНА ИДЕНТИФИКАЦИЯ. Същата ще бъде осъществена и налична през мобилните устройства на жителите и се чака да бъде подготвена до края на годината.

Стоилов коментира, че посредством мобилната идентификация човек ще има достъп до персоналното си здравно досие, в което ще се намират всички епикризи и документи, свързани със здравето. Към Министерство на вътрешните работи ще могат да се заплащат санкции и актове, а в развой на разискване е възможното отпадане на синия ваучър. Депутатът от “Продължаваме смяната ” подчертава и върху това, че се търсят дълготрайни решения по отношение на киберсигурността и битката с престъпността в интернет пространството. От изключителна значимост е страната да откри ефикасен метод да спре злоупотребите, засягащи децата и подрастващото потомство. Във връзка със сигурността, касаеща държавната администрация, Стоилов декларира, че се работи над модел, който незабавно разпознава, дали има открадната ключова дума и пробив в нечий длъжностен акаунт.

Вижте целия диалог със Стоил Стоилов и не забравяйте, че както той споделя: „ В сферата на дигитализацията не се работи толкоз политически, колкото експертно – в полза на всички български жители. ”
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР