Електронно дистанционно гласуване няма да има на следващите избори, защото

...
Електронно дистанционно гласуване няма да има на следващите избори, защото
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Няма да има електронно гласуване на следващите избори

Електронно отдалечено гласоподаване няма да има на идващите избори, тъй като няма да бъде обезпечена сигурността на вота. Не може на идващите, директно идните избори да се приложи… и това приложение да докара до изискуемото доверие, че този прийом ще бъде неоспорим. Това съобщи за БНР ръководителят на правната комисия в Народното събрание от ГЕРБ Данаил Кирилов.

По думите на Кирилов идната седмица в пленарната зала се чака да влязат за разискване на първо четене измененията в Изборния кодекс. Депутатът показа още, че на дебатите по измененията е показал, че има най-малко 4 разновидността за отбягване на резултата, условно именуван 15/15 – повтаряне на номера на партийната листа с преференцията в нея. И изрази вяра, че полемиката ще докара до поддръжка на един от тях, в това число базовия, препоръчан от вносителите.

Кирилов удостовери, че вид е разминаване на номерата на партии и преференции – да вземем за пример партиите да са от 1 до 100, а преференциите – над 100. Но би могло да се подходи и с различен тип идентификация – с букви.

Кирилов отхвърли,,договорки'' за промени поради съпротивата на ДДПС против отпадането на номерата пред имената на партиите, само че уточни, че предвид на заплахата от изказвания за въвеждане на учебен ценз,,би следвало да изберем прийом, който е оперативно използван, само че и да не основава непотребни усложнения с оглед условията за свободата на вота''.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР