Електронният прием за първи клас стартира днес в 10ч. за

...
Електронният прием за първи клас стартира днес в 10ч. за
Коментари Харесай

Във Варна започна електронният прием за първокласници 


Електронният банкет за първи клас започва през днешния ден в 10ч. за всички общински учебни заведения във Варна. За първа година малчуганите ще влизат по нови правила. За образователната 2018-2019 година са обезпечени 3 467 места в 37 общински учебни заведения, оповестиха от дирекция „ Образование и юношески действия “. Водещ аршин за банкет в първи клас ще бъде близостта до учебното заведение по непрекъснат или сегашен адрес на детето. При регистрация на заявката се прави автоматизирана инспекция в локалната база данни „Население“ на Община Варна. При съблюдаване на водещия аршин децата се разпределят в следните групи: първа група – деца с постоянен/настоящ адрес в прилежащия регион на учебното заведение, непроменян в последните 3 години; втора група – деца с постоянен/настоящ адрес в прилежащия регион на учебното заведение, неизменен в интервала през последните от 1 до 3 години; трета група – деца с адрес, неизменен в границите на 1 година, и четвърта група – деца с постоянен/настоящ адрес, отвън прилежащия регион на учебното заведение.

Заявителят записва заявление за присъединяване в централизирано класиране и получава входящ номер или по електронен път (онлайн на уеб страницата за прием), или на книжен притежател в учебното заведение, посочено като първо предпочитание за банкет в заявката. Ако заявката е записано на място в учебното заведение, данните се вкарват в електронната система от чиновник на учебното заведение. Той дава на заявителя генерирания входящ номер. Деца, които по някаква причина не попадат в локалната база данни „Население“ на Община Варна, могат да получат входящ номер единствено на място в учебно заведение, след показване на нужните документи, доказващи регистрацията им.

Заявителят има право да уточни до 10 учебни заведения, подредени по ред на желанието. Всяко дете може да бъде класирано единствено в едно учебно заведение. Близнаците вземат участие в класиране с един входящ номер и едно заявление, където се вписват данните на децата-близнаци. При разпределение в групите се взема поради посочения в заявката адрес, който е по-благоприятен за класиране на детето. Приемът се реализира поредно по реда на групите, като първо се одобряват децата от първа група. В случай че броят на децата в избрана група надвишава броя на местата, избрани с учебния план-прием, децата в тази група се подреждат съгласно следните спомагателни критерии със съответния брой точки: дете с трайни увреждания над 50 % – 30 точки; дете на двама умряли родители – 30 точки; други деца от фамилията, учащи се в учебното заведение – 100 точки; деца, приключили подготвителна група в учебното заведение – 100 точки; последователност на желанието на родител за банкет на детето в съответните учебни заведения – от 50 до 41 точки. (Първо предпочитание – 50, т., второ предпочитание – 49 т. по този начин до 10-то предпочитание – 41 точки). При еднакъв брой точки малчуганите се класират на инцидентен принцип.

Първото класиране завършва на 31-ви май в 23:59 часа, като резултатите ще бъдат оповестени на 5-ти юни. Записването е в интервала 6-ти – 8-ми юни. Второто класиране стартира от 12-ти юни до 14-ти юни, а третото класиране е 21-ви юни от 10:00 часа до 23:59 часа, резултатите ще бъдат оповестени на 25-ти юни. Резултатите от всяко класиране ще се разгласяват в електронната система в профила на заявителя, както и на осведомителните табла в учебните заведения. Повече информация на адрес: https://school.is-vn.bg/
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР