Електронният гигант Huawei ще започне да изгражда фабрика за мрежово

...
Електронният гигант Huawei ще започне да изгражда фабрика за мрежово
Коментари Харесай

Huawei строи завод в Европа - ето къде

Електронният колос Huawei ще стартира да построява фабрика за мрежово съоръжение във Франция през идната година, съобщи " Ройтерс ", като цитира свои източници. Това се случва на фона на продължаващите старания на някои европейски държавни управления да лимитират потреблението на техника, създадена от китайската компания.

Плановете за завода наоколо до Страсбург са още от 2020 година и са включвали 200 млн. евро първична инвестиция, само че COVID-19 е довел до закъснение.
 Huawei се завърна
Huawei се завърна " с гръм и тропот " на значим софтуерен пазар

Нейна компания към този момент продава чипове на водещи производители на охранителни камери

Източник от френското държавно управление съобщи пред организацията, че обектът се чака да бъде открит през 2025 година

Този ход идва в миг, когато някои европейски държавни управления лимитират или не разрешават потреблението на мрежово съоръжение, създадено от Huawei и ZTE, базирайки се на опасения за сигурността.

Европейските водачи също по този начин разискват по какъв начин да " понижат риска ", само че и да си сътрудничат с втората по величина стопанска система в света. Китай е третият по величина търговски сътрудник на Франция след Европейския съюз и Съединените щати.

През 2020 година дори френското държавно управление съобщи на телекомуникационните оператори, които възнамеряват да закупят 5G съоръжение на Huawei, че няма да могат да възобновят лицензите за него, откакто те изтекат, като по този метод на процедура последователно ще изключат Huawei от мобилните мрежи.

След среща с френския министър на стопанската система Бруно Льо Мер в Пекин през юли китайският вицепремиер Хе Лифенг обаче съобщи, че Франция е решила да удължи лицензите на Huawei за 5G в някои градове.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР