Електронният гигант Foxconn, производител на Apple iPhone, предприема необичайната стъпка

...
Електронният гигант Foxconn, производител на Apple iPhone, предприема необичайната стъпка
Коментари Харесай

Преструктуриране по време на криза - Foxconn ще прави предпазни маски вместо iPhone

Електронният колос Foxconn, производител на Apple iPhone, подхваща необикновената стъпка да преориентира част от бизнеса си към произвеждане на медицински маски в разгара на епидемията от ковид в Китай, оповестява BBC.

Фирмата също упорства да ѝ бъде позволено да възобнови своите постоянни индустриални линии за електроника, които бяха затворени заради епидемията.

В резултат на последствията от ковид, търсенето на защитни маски мощно набъбна и аргументи недостиг по целия свят.

Foxconn има за цел да създава два милиона маски дневно до края на месеца.

" В тази война против епидемията всяка секунда е значима ", обявиха от компанията в обществената мрежа WeChat.

" Колкото по-рано предприемем защитни ограничения, толкоз по-рано можем да предотвратим вируса. Колкото по-рано успеем да спасим животите на хората, толкоз по-бързо можем да преодолеем тази рецесия ".

Освен iPhone, Foxconn, най-големият производител на електроника в света, създава елементи и артикули за потребителска електроника, в това число iPad, Kindle на Amazon и PlayStation на Sony.

Компанията съобщи, че към този момент е почнала тестово произвеждане на маски в своя водещ цех в Шенжен, Южен Китай.

Маските ще се употребяват, за да предпазят служащите в компанията от заразяване - нещо, за което Foxconn има вяра, че " не е единствено най-голямата корпоративна отговорност на Foxconn, само че и нашата обществена отговорност ".

След като стартира цялостното произвеждане, те ще стартират да дават маски и за пазара.

Компанията също по този начин съобщи, че ще употребява ново потомство инфрачервено съоръжение за премерване на температурата в своите уреди, с цел да помогне за разкриване на евентуални коронавирусни инфекции в работната си мощ.

Подобно на други компании, в резултат на епидемията, Foxconn приключи множеството от своите действия. Все повече нарастват опасенията, че затварянето на фабриките и рестриктивните мерки за пътешестване из Китай ще имат огромно въздействие върху доставките на артикули по целия свят. Някои анализатори считат, че доставките на смарт телефони в международен мащаб тази година могат да паднат с цели 10% и да причинят дефицит на iPhone, изключително на новия iPhone 11.

Американският производител на коли General Motors също се причисли към напъните за разрешаване на дефицита на медицински маски.

Китайското взаимно дружество SAIC-GM-Wuling разгласи, че ще сътвори 14 индустриални линии за да прави 1,7 милиона маски дневно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР