Електронните винетки ще се купувани по интернет, от специално поставени

...
Електронните винетки ще се купувани по интернет, от специално поставени
Коментари Харесай

Купуваме електронни винетки по интернет и пос-терминали

Електронните винетки ще се купувани по интернет , от особено сложени за задачата пос-терминали и от бензиностанции, а цената им няма да бъде променяна. Ще бъдат въведени и уикенд винетки , разяснява министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

При внедряването на тол-системата и електронната винетна система инсталират 500 пос-терминала, слагат 50 мобилни кантара , купуват и 100 мобилни устройства и 50 автомобила за следене на трафика в страната. " Бъдещето е на цифровизираните модели, на допустимо най-съвременните технологии и дигитализацията на услугите. Ще се работи с трафик камери, gps-системи, добър програмен продукт, както и с ефикасен надзор ", сподели министърът.

 В комерсиалната мрежа има 1,7 млн. годишни винетки
В комерсиалната мрежа има 1,7 млн. годишни винетки

Винетки се продават в над 3 хиляди пункта

Нанков разяснява, че благодарение на външни специалисти Агенция " Пътна инфраструктура " е почнала подготовката по избор на бъдещия обсег на тол-системата , както и на нейното тарифиране . До лятото ще стане ясно по какъв метод ще се дефинира кои пътища ще влизат в обсега на бъдещата тол-система и по какъв начин ще се ценообразува тя.

Тогава ще се проведат и публичните съвещания и дебата по тематиката. " Не можем да си позволим да натоварим безпричинно сектора на транспортните превозвачи " , акцентира министърът и добави, че по тарифирането на пътищата ще се работи в партньорство с тях.

 Тол системата потегли
Тол системата потегли

Николай Нанков: Златото на България е геостратегическото състояние

От 30 години и повече има систематичен проблем с пътния бранш, обвързван главно с дефицита на финансов запас. С въвеждането на тол-системата и с ресурса, който ще се генерира, ще се форсира по-качественото създаване и поправяне на пътищата , изясни Нанков. В дълготраен проект това е устойчивата политика в пътния бранш с повече запас и повече надзор при разходването, акцентира Нанков.

До дни ще бъде подготвен правният разбор и ще се реши дали бъдещият оператор на тол-системата да бъде комерсиално сдружение, държавно дружество или организационна конструкция в границите на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Той ще ръководи тол системата и ще генерира доходи, които АПИ ще разходва за поправки по републиканската пътна мрежа и построяването на нови пътища. Бъдещото звено ще координира целия развой по внедряване на тол-системата и обвързването на софтуера й със системите на ведомствата, за чиито потребности ще се употребява - Националната организация по приходите, Агенция " Митници ", Министерството на вътрешните работи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР