Електронните цигари съдържат никотинова течност, а проблемът с нея, освен

...
Електронните цигари съдържат никотинова течност, а проблемът с нея, освен
Коментари Харесай

Строг контрол върху течностите за електронни цигари

Електронните цигари съдържат никотинова течност, а казусът с нея, с изключение на никотина, който провокира взаимозависимост, е, че никой не знае какво се продава на улицата, в случай че този развой не е контролиран. " Точно подобен е абсурдът в Съединени американски щати, а не изобщо за другите възможности на цигарите или електронните цигари ", сподели пред Българска национална телевизия доктор Станимир Хасърджиев.

Експертът заключи, че ситуацията в Европа е много по-различно, като даде образец с Англия, където още от 2012 година държавните управляващи предизвикват използването на електронни цигари, които да заменят елементарните такива, които в действителност са огромният палач.

" Цигареният пушек е това, което задръства белите дробове и се развива инфектиране. В дима се съдържат канцерогените. Той основава огромните проблеми ", сподели Д-р Хасърджиев.

Във Англия има национална тактика за насърчаване прекосяването на пушачите към електронни цигари и близо 40 000 души годишно заменят цигарите с електронни. Разликата със Съединени американски щати е, че на Острова всички тези артикули са доста добре следени.

" Не може всеки да стартира да продава нещо, без да е ясно какво получава потребителят. Всичко се случва следено, с лекари и експерти, които оказват помощ на хората да се откажат от тютюнопушенето ", показа здравният специалист.

За устройствата, които нагряват тютюн (IQOS, glo), доктор Хасърджиев изясни, че Съединени американски щати е първата страна в която Агенцията по храни и медикаменти (FDA) стартира процедура по утвърждението на тези артикули, като по-малко нездравословна опция на цигарите.

" Това се случва за първи път в историята. Доскоро беше немислимо ", сподели Д-р Хасърджиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР