Електронните цигари са по-безопасни от пушенето на традиционни цигари, а

...
Електронните цигари са по-безопасни от пушенето на традиционни цигари, а
Коментари Харесай

Британската здравна агенция: Не се поддавайте на фалшивите новини за е-цигарите

Електронните цигари са по-безопасни от пушенето на обичайни цигари, а суматохата и подправените вести около рецесията в Съединени американски щати попречиха на мнозина да откажат нездравословния табиет посредством по-малко рискови други възможности . Това са заключенията на Агенцията по публично здраве на Англия (Public Health of England) в шестия годишен отчет за е-цигарите, оповестен при започване на март. Здравните специалисти във Англия за следващ път настояват, че контролираните електронни цигари и бездимните други възможности могат да окажат значима роля за понижаване на вредата от тютюнопушенето в света.
Съветът на английската здравна организация си остава пушачите да преминат към по-малко нездравословни контролирани електронни цигари, които да им оказват помощ да спрат да пушат, а непушачите в никакъв случай да не стартират използването на никотинови произведения.  
Електронните цигари не са безрискови, само че съдържат доста по-малко нездравословни субстанции в отделяния аерозол спрямо цигарения пушек . Заключенията на английските специалисти идват месеци след края на епидемията с е-цигари в Съединени американски щати, при която поради незаконни или съмнителни вейпинг течности, импортирани от Китай, починаха десетки. Американските управляващи към този момент потвърдиха, че главната причина за белодробните болести (EVALI) е откритата в никотиновите течности съставна част витамин Е ацетат – сгъстител, който се прибавя в продуктите за изпаряване на канабис. Това вещество, както и откритият още тетрахидроканабинол в американските течности, са неразрешени в продуктите за изпаряване, които са строго контролирани във Англия, прибавят от държавната организация.
Британските учени откриват тревожна наклонност в резултат на рецесията в Съединени американски щати и настъпилата медийна нервност – от ден на ден консуматори неправилно имат вяра, че електронните цигари са по-вредни от елементарните.  Вследствие на подправените вести и дезинформацията, британците, които имат вяра, че електронните цигари за по-малко нездравословни от пушенето са намалели от 45% през 2014 година на 34% през 2019 г. 
„ Страховете, свързани с сигурността на електронните цигари, възпират пушачите от прекосяване на тези артикули, което ги обрича на неприятно здраве и ранна гибел поради пушене “, споделя специалистът от здравната организация Джон Нютън. Пушенето е причина за преждевременната гибел на 220 души дневно на Острова, показва той. Новите доказателства за понижения риск на електронните цигари са доста безапелационни, в случай че погледнем съществено на тях, а не се вслушваме в това, което споделят борците против електронните цигари, декларира и специалистът по публично здраве Клайв Бейтс.
Най-голямата щета сега се нанася от подправените вести за заплахата от е-цигарите. „ Не се поддавайте на всяващите суматоха медийни изявления за риска от електронните цигари, които не почиват на никакви научни доказателства “, прикани Дебора Арнот, шеф на Action on Smoking and Health (ASH).
„ Всички пушачи би трябвало да са наясно, че прекосяването на електронни цигари е един от най-ефективните способи за отвод от пушене и запазване на здравето “, безапелационен е и Джон Бритън, шеф на Центъра за проучване на тютюна и алкохола на Англия. Изпаряващите артикули със или без никотин би трябвало да бъдат контролирани, само че възбраната на ароматите ще се отрази отрицателно на пълнолетните пушачи, които се пробват да спрат да пушат благодарение на електронни цигари, показват още в отчета си английските учени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР