Електронните табла на спирките във Варна не дават информация за

...
Електронните табла на спирките във Варна не дават информация за
Коментари Харесай

Интегрираният градски транспорт във Варна е все още само проект

Електронните табла на спирките във Варна не дават информация за придвижването на градските рейсове в действително време, а някои от тях изобщо не работят, оплакаха се поданици и посетители на града.

Варна

Информационната система за пасажерите, които употребяват публичния превоз във Варна, трябваше да проработи преди 3 години. Често обаче електронните табла не демонстрират действителни данни за придвижването на рейсовете. За някои линии пък изобщо няма информация.
Симеон Сиропов: Изобщо не се поверявам, тъй като непрекъснато са развалени. Добринка Добрева: Аз очаквам номер 7, на който знам разписанието. Таблото не дава никаква информация дали рейсът ще дойде. ”
От общината обясниха казуса с огромните инфраструктурни планове в града.
Христина Костадинова – гл. специалист в Дирекция “Инеженерна инфраструктура ” в Община Варна: В момента те не са в синхрон по простата причина, че прекомерно доста кръстовища на територията на града са в поправки. И когато се възстановява трафикът, ще влязат в синхрон.
Вторият стадий от Проекта за интегриран градски превоз би трябвало да завърши в края на идната година. А до тогава неработещите електронни табла ще продължат да бъдат неприятна реклама за туристически град като Варна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР