Електронните системи на американската банкова холдингова компания Capital One бяха

...
Електронните системи на американската банкова холдингова компания Capital One бяха
Коментари Харесай

Мащабна кибератака срещу банка Capital One, засегнати са над 106 млн. клиенти

Електронните системи на американската банкова холдингова компания Capital One бяха подложени на огромно киберпроникване, довело до приключването на обемен масив персонални данни на нейни клиенти. Това се споделя в оповестено прессъобщение, представено от ТАСС.

Както отбелязва компанията от щата Вирджиния, хакерът, чиято идентичност е открита, получил достъп до персоналната информация на клиентите на Capital One, подали поръчки за приемане на кредитни карти. Банката акцентира, че след следствие на компанията може да удостовери, че проникването " е засегнало към 100 милиона лица в Съединени американски щати и 6 млн. в Канада ".

Хакерът съумял и да получи достъп до социалноосигурителните номера на към 140 000 клиенти и до към 80 000 номера на банкови сметки. Не съумял обаче да похити номерата на кредитни карти, заяви компанията.

По данни на в. " Вашингтон пост " ФБР е задържало обвинена по случая. Тя е 33-годишна жителка на Сиатъл (щата Вашингтон). На дамата са предявени обвинявания в компютърна машинация. Задържана е под стража.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР