Електронните извинителни бележки, които учениците представят на учителите при отсъствие

...
Електронните извинителни бележки, които учениците представят на учителите при отсъствие
Коментари Харесай

Електронните извинителни бележки за учениците ще са без диагноза

Електронните извинителни бележки, които учениците показват на учителите при неявяване от образователни занятия , ще бъдат без диагноза. Причината е, че това е персонална и сензитивна информация, която не е нужно да бъде популяризирана . Промяната ще бъде въведена от 1 октомври – тъкмо две седмици след старта на образователната година .

Това стана ясно от думите ръководителя на Българския лекарски съюз /БЛС/ доктор Иван Маджаров .Той добави, че учебни заведения ще получават данни непосредствено от лекаря по електронен път, че ученикът краткотрайно ще би трябвало да се лекува в домашни условия. Нововъведението се чака да облекчи родителите, учениците и учителите в целия развой, а самите лекари също не би трябвало да изпитват компликации, защото множеството от тях по този начин или другояче от дълго време работят с компютър и са задоволително цифрово грамотни. Едно от главните преимущества на електронната записка е също по този начин е, че ще ограничи до най-малко порочната процедура с подправени извинения за отсъствия от час.

Според доктор Иван Маджаров ползата към лекарската специалност се е нараснал през последните две години, защото през този интервал в бранша са вложени близо 200 милиона лв. повече . За страдание броят на младите лекари у нас остава притеснително невисок, като по последни данни едвам 15% от медиците са  на възраст под 50 години.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР