Електронните издания на американските всекидневници незабавно поместиха анализи и коментари

...
Електронните издания на американските всекидневници незабавно поместиха анализи и коментари
Коментари Харесай

Как западни медии „четат“ речта на Тръмп „За състоянието на съюза“

Електронните издания на американските всекидневници неотложно поместиха разбори и мнения за произнесената преди часове пред Конгреса на Съединени американски щати обичайната годишна тирада на американския президент Доналд Тръмп „ За положението на съюза “.

Всички издания акцентират, че Тръмп е присъединил детайли на риалити шоу в изявлението си, в което нито един път не произнесе думата „ импийчмънт “. В. „ Ню Йорк таймс “ акцентира, че девет месеца преди идващите президентски избори през ноември Тръмп е употребявал речта си, с цел да очертае идния избор, както той го вижда, настоявайки, че има заслуги за „ огромното завръщане на Америка “ и за възобновление на американския дух, определяйки идната предизборна акция като борба за прекъсване на възхода на социализма в Съединени американски щати.

Изданието написа, че цялото събитие е било цялостно с неловки обстановки и целенасочени прояви на надменност. Вестникът отбелязва, че по време на речта си Тръмп се е върнал към корените си на шоумен и звезда от телевизионно риалити, целейки да достави наслаждение на аудиторията пред екраните. Всекидневникът цитира написаното в Twitter от конгресмена Тим Райън, който споделя, че все едно е гледал битка на професионални борци.
 Gulliver/Getty Images
„ Ню Йорк таймс “ счита, че наличието на Тръмп в залата, където стартира процедурата по импийчмънт против него, е придало на събитието халюцинационен детайл, защото той е приказвал пред законодатели, които към момента се пробват да го отстранят от поста му.-->

В. „ Вашингтон пост “ извежда в заглавие, че Тръмп е употребявал речта си, с цел да подчертае личното си предимство. В различен материал изданието написа, че в последната си тирада преди идващите избори Тръмп е излъчвал злопаметност.

Вестник „ Вашингтон таймс “ показва, че посредством речта си Тръмп е желал да каже на американците, че е поставил завършек на омаловажаването на ориста на Америка. Изданието цитира думите на Тръмп: „ Ние градим най-процъфтяващото и интегрирано общество в света - общество, в което всеки жител може да стане част от невиждания триумф на Америка, където всяка общественост може да взе участие в изключителния напредък на Америка “.

В. „ Лос Анджелис таймс “ помества мнение на член на редколегията, че речта на Тръмп „ За положението на съюза “ е била предизборна и много ефикасна. Дори републиканците в залата да не бяха почнали да скандират „ Още четири години “, щеше да е явно, че речта на Тръмп е предизборна, макар че беше с друго име. И въпреки зад апелите за национално единение да се прокрадваше ръмжене, Тръмп насочи обръщение, ориентирано към тези демократи, които минаха на негова страна през 2016 година Този ход отиде оттатък изказванието, че той е бил отпред на „ подема на сините якички “.
 Gulliver/Getty Images
Калифорнийският вестник цитира обещанието на Тръмп: „ Никога няма да позволим социализмът да унищожи американската система на опазване на здравето “.

Британският в. „ Гардиън “ също разяснява речта на американския президент. Авторът показва, че Тръмп е показал упорита опозиция да извършва ролята на естествен главнокомандващ. Той добавя, че има единствено още един политическа институция, по-некомпетентен от американската Демократическа партия в щата Айова, и това е индивидът, произнесъл тирада „ За положението на съюза “, която може да се окаже последната в кариерата му. Според създателя на „ Гардиън “ хората, писали речта на Тръмп са също толкоз неуправляеми, както туитовете на президента.

How about that gutsy lady Pelosi tearing Trumps speech tonight
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР