Електронните алтернативи на услугите на редица институции отдавна имат свои

...
Електронните алтернативи на услугите на редица институции отдавна имат свои
Коментари Харесай

Нов, по-лесен начин за плащане нa местни данъци и такси: от телефона

Електронните други възможности на услугите на редица институции от дълго време имат свои върли последователи. През миналите месеци на обществена отдалеченост броят им набъбна и към тях се причислиха даже тези, които до момента избраха обичайните административни услуги. Пандемията даде мотив на мнозина да открият удобството на електронните услуги и на цифровите заплащания . Те погасяват отговорностите си онлайн, вместо да се редят на опашка. Оказва се, че е по-лесно, по-бързо, по-сигурно, а постоянно и по-изгодно .

В условия на зараза цифровите разплащания са надалеч по-безопасни от заплащанията в брой или на ПОС терминал, свързани с физически контакт и риск от разпространяване на болест посредством банкнотите, монетите и повърхностите, които допираме.

Модерните финансови технологии предложиха готово решение. За да улесни клиентите си, още през предходната година iCard - българско сдружение за електронни пари с богато портфолио от платежни услуги, лицензирано от Българска народна банка през далечната 2011 година, включи в своя едноименен цифров портфейл функционалност за заплащане на битови сметки и локални налози и такси и даде опция за даряване на средства за благотворителни дела . Оттогава насам тези услуги се радват на огромна известност.

С наближаването на крайния период за заплащане на налог здания и налог МПС с отстъпка от 5% (30 юни 2020 г.), от ден на ден хора избират да платят отговорностите непосредствено от телефона си, регистрират от българската финансова компания, която си сътрудничи със Столична община, Варна, Велико Търново и десетки други общини в България. Все по-често клиентите на iCard заплащат освен своите отговорности, само че и налозите на своите близки , с цел да им спестят старания, да им оказват помощ в сложната обстановка и да предпазят здравето им.
 Снимка 483984
Възможността за заплащане да локални налози и такси посредством iCard улеснява притежателите, които живеят надалеч от своите парцели - в различен град в България или в чужбина. Вече няма потребност да заплащат отговорностите си в районните данъчни отдели или на каси с работно време, съвпадащо с тяхното лично.

Чрез мобилното приложение iCard доста хора заплащат битовите си сметки без такса - сметки за ток, вода, парно, телефон, интернет, телевизия и други услуги.

Финансовите интервенции в приложението могат да се правят от всяка точка на света и когато и да е на денонощието . Процесът е оптимално банален, къс и подсъзнателен . Няма потребност потребителите да вкарват ПИН/ПИК, спомагателни данни, номера, кодове, суми и така нататък Данъчните отговорности на клиента се виждат автоматизирано, а на друго лице - единствено с ЕГН/ЛНЧ/ЕИК.

Задълженията се ревизират в действително време и се погасяват за секунди . Сигурността на всяка трансакция е обезпечена . Хронологията на заплащанията е проследима . Допълнително облекчение е опцията за опазване на сметки .

За заплащането с iCard е задоволително да инсталирате приложението на телефона си (налично за Android и за iOS), да преминете през 5-минутна онлайн идентификация и да имате пари по сметката, прецизират основателите на финансовата апликация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР