Електронни учебници в клас и хартиени у дома от следващата

...
Електронни учебници в клас и хартиени у дома от следващата
Коментари Харесай

Електронни учебници в клас и хартиени у дома, предлага просветният министър

Електронни учебници в клас и хартиени вкъщи от идната година - това ще предложи и ще разиска с издателствата просветният министър. Целта - олекотяване на ученическите раници и опция за учене посредством по-добро онагледяване. Как наподобява един урок във виртуална класна стая - вижте в репортажа на Милена Кирова.

Знание, което можеш да докоснеш - безусловно, въпреки и виртуално. Специален стереоскопичен екран, 3D очила и интерактивна химикалка разрешават на учениците с едно придвижване във въздуха да разделят на съставните му елементи човешкото тяло, да вземем за пример. Така протичат освен часовете по биология, а и по физика и химия. Програмата за добавена действителност разрешава на ученика даже да опитва.
Цветомир Николов - шеф и съучастник в организация за интерактивно съоръжение на класни стаи: Реално детето може да направи всичко. Може да допре всички анатомични системи, може да допре разнообразни електрически вериги, елементи от автомобила.Елица Станимирова - ученичка в 7 клас в ОУ " Св. Иван Рилски ", гр. Перник: И да научваме доста повече, разбирайки, а освен да назубряме обстоятелства.Михаела Велкова -ученичка в 7 клас в ОУ " Св. Иван Рилски ", гр. Перник: Преди не можех да си показва по какъв начин една клетка наподобява единствено на лист хартия от учебника.
За да имат повече учебни заведения новаторски класни стаи, електронни дневници и платформи за връзка с родителите от Министерството на образованието са планували единствено за тази година 10 милиона лв.. Амбицията - от следващата година учениците да употребяват електронни учебници в клас и хартиени - вкъщи.
Красимир Вълчев - министър на образованието и науката: С издателствата сме в непрекъсната връзка, както във връзка с правенето на учебниците в период, по този начин и във връзка с олекотяването на раниците, във връзка с електронното наличие, водим диалози с тях на електронно - четем разновидности на учебниците.
А вместо плануваните 200, повече от 2 000 ученика са декларирали предпочитание да се включат в националната стратегия за IT кариера у нас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР