Електронни гривни ще мерят температурата на учениците. Засега те са

...
Електронни гривни ще мерят температурата на учениците. Засега те са
Коментари Харесай

24/7: Електронни гривни информират за температурата на китайските ученици

Електронни гривни ще мерят температурата на учениците. Засега те са разпределени в пет региона на Пекин и ще се употребяват главно от средношколци. Изпитания на технологията за наблюдаване на температурата към този момент са извършени в 18 гимназии в градския регион Фънтяй.
Заради ковид сега Китай разполага със система от приложение и  термокамери в публичните зони. При посещаване някъде се изисква да се покаже историята на приложението - което е със зелени, жълти и червени оценки, определящи риска от заразяване на човек въз основа на историята на пътуванията му.
Сега към тази система за надзор се прибавят и гривните на учениците, които ще дават данни за температурата в действително време. Чрез особено онлайн приложение родителите ще могат да следят учебните заведения и децата си, оповестява " Pekin Daily ".

" Гривната е сходна на естествен фитнес тракер... Препоръчваме на учениците да ги носят 24 часа дневно ", споделя преподавател пред медията.
Ако температурата на ученика се увеличи над 37,2 градуса, гривната ще подкани учителя си да предизвести полицията, заяви държавният " Beijing News ", представен от БГНЕС.
През последните няколко седмици голям брой учебни заведения в Китай последователно отвориха порти, само че с спомагателни ограничения за сигурност и сигурност на здравето. В Пекин това се случи в края на април, като учениците там бяха три месеца в изолираност.
Ежедневното наблюдаване на температурата, наложителното носене на маски и политиките за обществено разграничаване се трансфораха в новото обикновено в учебните заведения в Китай.

Някои провинции взеха спомагателни бдителни ограничения за връщане към учебно заведение.
Китайската южна провинция Гуандун, да вземем за пример, изиска в края на април всички 167 000 от върналите се в клас средношколци и 30 000 учители да бъдат подложени на тестване на нуклеинова киселина.
Китай значително сложи под надзор вируса, стартирал в централния град Ухан, само че страната остава в неувереното състояние за вероятно начало на втора вълна от инфекции.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 11 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР