Електронната услуга за справка за собственост на акции вече е

...
Електронната услуга за справка за собственост на акции вече е
Коментари Харесай

Справки за собственост на акции – вече и с електронен подпис

Електронната услуга за информация за благосъстоятелност на акции към този момент е налична с дипломиран електронен автограф (КЕП), оповестиха от Централен депозитар. Тя е налична на интернет страницата на сдружението в раздел „ Проверка на портфейл “.

„ Приоритет за нас като институция е жителите да имат бърз и благонадежден достъп до информацията за своята благосъстоятелност върху финансови принадлежности. Това е основна причина оттук-насетне всеки да може дейно да ръководи тази благосъстоятелност. Като общ резултат ще имаме и по-развит финансов пазар в страната. “, споделя Васил Големански, изпълнителен шеф на Централен депозитар.

 Справки за благосъстоятелност на акции – към този момент и с електронен автограф

Справката, която всеки жител може да направи посредством КЕП, съдържа информация за собствеността върху финансови принадлежности като акции, облигации и дялове, в кое сдружение са активите и спомагателни данни. Услугата дава достъп до информация и за притежавани акции добити вследствие на всеобщата приватизация.

Над 15 000 души към този момент са ревизирали собствеността си върху акции за два месеца и половина от стартирането на електронната услуга посредством въвеждане на ЕГН и личен идентификационен код (ПИК), публикуван от Национална агенция за приходите, допълват още от сдружението.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР