Електронната търговия е като река - тръгва от източника и

...
Електронната търговия е като река - тръгва от източника и
Коментари Харесай

Е. Йорданов, Cloudcart: Онлайн търговецът има нужда от цялостна услуга

Електронната търговия е като река - потегля от източника и потича нататък.

Това съобщи Евгени Йорданов, ръководещ сътрудник & Chief Marketing Officer в CloudCart, по време на 13-ото издание на Шумът на парите 2022.

Тази година компанията беше отличена в Словения като стартъп №1 в Европа.

За дребния и междинен бизнес изборът на верните сътрудници е доста значим, когато става дума за онлайн търговия. Пандемията предизвика интереса на търговците и в България има огромен капацитет за развиване, счита Йорданов.

"Днес имаме представители на разплащателни системи и логистични центрове, само че първоначално беше словото, както написа на едно място. Това слово би трябвало да стои някъде. За да може един търговец да продава, би трябвало да има място, на което да държи своите артикули и услуги.

Т.е. преди да стигнем до това някой да се разплати с нас, някой да ни спедира услугата, ние би трябвало първо да я сложим в това пространство. Преди това би трябвало да имаме компания, да записваме комерсиална марка, да купим артикули, да вземем склад и така нататък Трябва да създадем нашите пространства, уеб страница, онлайн магазин - това е нещото, с което може да ви помогне Cloudcart ", уточни специалистът.

След Cloudcart в действителност се намират всички останали по веригата. С тяхна помощ разпространяваме продуктите на нашите търговци, добави той.

Току-що ревизирах какъв брой тъкмо са записаните в Национална агенция за приходите онлайн търговци. В момента са близо 25 000 онлайн магазина. Реално обаче, там има редица регистрирани, които не са онлайн. Един хотел, който си предлага стаите в някоя онлайн платформа, несъмнено не е онлайн търговец, означи Йорданов.

"По наши изследвания, добави той, онлайн магазините в България са сред 17 000 и 18 000. Реално правещите пари измежду тях са не повече от 10 000. В Cloudcart, като водеща платформа за онлайн търговия, има малко над 2500 дейни онлайн търговци. През предходната година през тези 2500 търговци са минали над 4 млн. поръчки, генерирани от малко над 2.4 млн. български жители. Оборотът ориентировъчно е 300 млн. лв. ", уточни той.

Това са положителни статистики за работа в електронната търговия, съобщи Йорданов и добави, че изборът на верните сътрудници е доста значим за дребния и междинния бизнес, когато става дума за онлайн търговия. "Знаем, че във всяка една стопанска система гръбнакът е от дребния и междинен бизнес. В България това са над 90% от компаниите ", посочи той.

Важно е да се избира не по цена, а по качество и равнище на услугата, по това, какво чакат потребителите. Затова Cloudcart се е оформил като хъб, който централизира разнообразни странични услуги, които са част от e-commerce.

Един онлайн търговец няма потребност просто от уеб страница. Не му е нужно единствено да прави маркетинг, разплащания и така нататък. На него му би трябвало цялостна услуга. Трябват му счетоводители, юристи, маркетолози и така нататък Върху такава платформа сме съсредоточили напъните си в Cloudcart, сподели още Евгени Йорданов.

Играчите на пазара са доста, по тази причина би трябвало да се заложи на метод, който да ви отличи на техния декор, съобщи още той.

Прогноза за бъдещето

В България има регистрирани над 400 000 компании. В Национална агенция за приходите се вижда, че към 250 000 компании имат интензивност през последната една година. От тях имаме единствено 17 000 онлайн магазина. Това са малко под 8% компании, които имат цифрово наличие за продажба в интернет пространството в България. От това дъно единствено нагоре може да вървим. Това е позитивната вест, съобщи специалистът от Cloudcart.

Той очерта няколко трендове, когато приказваме за бъдещето.

Една от тях е D2C - това е direct-to-consumer. Специално за марки, които са привикнали да работят в B2B, това са марки, които са привикнали постоянно да играят с дистрибутори, с цел да стигнат до крайния консуматор. Същите тези марки се опиват да стигнат непосредствено до крайния консуматор. Не съумяват, тъй като им е мъчно, защото в никакъв случай не са го правили.

Друга наклонност е live commerce. Спомняте си едно време имаше един немски канал, който по през целия ден промотираше артикули. Години по-късно това нещо в интернет се счита за иновация, приключи Йорданов.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР