Електронната търговия е един от най-бурно развиващите се сектори, при

...
Електронната търговия е един от най-бурно развиващите се сектори, при
Коментари Харесай

Предимствата на електронната търговия и как успешно да се възползваме от тях

Електронната търговия е един от най-бурно разрастващите се браншове, при който модерните технологии и метод на другарство се срещат с класическите търговски практики, с цел да създадат живота ни по-лесен и прелестен.

Възможността да избираме от голямо портфолио от артикули в десетки категории, да съпоставяме цени и мнения и, несъмнено, да получим покупките напряко вкъщи, съставляват голямо преимущество. В България огромният взрив на този вид извършване на покупки занапред следва, защото макар извънредно високата пенетрация на интернет (над 90%), едвам 32,5% са хората, създали покупка през интернет (за съпоставяне в Румъния пазаруващите онлайн са 65,9%, а в Унгария – 76,5%)1. Данните са на един от водачите в бранша – eMAG, който взе присъединяване в провелото се неотдавна пето издание на eCommCongress; събитие, нареждащо се измежду най-представителните в областта на онлайн търговията.

На eCommCongress експертите се сплотиха към мнението, че същинският мотор за растежа на електронната търговия е доверието на клиентите. У нас към момента е налице песимизъм във връзка с интернет разплащанията, а и бариерата за физически контакт със стоките се преодолява по-трудно.

Затова eMAG споделя три значими съвета за онлайн извършване на покупки, в това число на артикули, които до неотдавна не бихме си показали, че можем да поръчаме единствено с няколко клика и без да се постанова да посещаваме физически магазин. От нова палатка или матрак, през мебели и други артикули за дома, градината и децата, и даже препарати за разчистване или храна за кучето – ето по какъв начин онлайн извършването на покупки става по-лесно и комфортно.

1. Море от предложения – електронните магазини оферират голямо портфолио от артикули, в които е елементарно да се загубим и в последна сметка да пропуснем някое ужасно предложение. Експертите поучават да се доверяваме на уеб сайтове с комфортни и гъвкави платформи, където предложенията елементарно могат да се филтрират по отношение на персоналните ни желания, има подробна информация за разцветки и материали, както и мнения на други купувачи.

2. Два пъти мери – на фотография новото ни барбекю наподобява отлично, само че внезапно се оказва, че не се събира на мястото, където си го представяме. Когато пазарим онлайн е значимо да прочетем деликатно спецификациите. А в случай че въпреки всичко се окаже, че градинска мебел не влиза през входната врата – няма проблем, защото продуктите могат да се върнат до 30 дни.

3. Сделка или не – онлайн освен може да открием мечтаните артикули, без да обикаляме дни наред, само че и да ги вземем на атрактивни цени. За положителни покупко-продажби е значимо да пазарим от е-магазини с добра известност и опит в промоционални акции. След като се срещнем с изискванията на понижението, е добре да проследим и от кого се предлага съответната стока. За онлайн платформите за търговия като eMAG тя може да е от техния Маркетплейс (където са регистрирани разнообразни търговци, които продават, употребявайки логистиката, трафика и маркетинга на сайта) и да има разлика в изискванията за заплащане и доставка.

Веднага може да изпробвате тези препоръки в настоящата акция на eMAG – Революция на цените. Тя стартира на 18 юни и продължава цели 4 дни, през които са ни подготвили над 30 000 предложения в най разнородни категории. Шанс да се уверите в преимуществата на електронната търговия, измежду които е и това, че тя ни икономисва най-ценното – време, което да прекараме, наслаждавайки се на топлите дни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР