Електронната система за винетките има трудности и технически проблеми. До

...
Електронната система за винетките има трудности и технически проблеми. До
Коментари Харесай

Глосов: Разработва се софтуер за покупка на винетки през банкомати


Електронната система за винетките има компликации и механически проблеми. До края на седмицата ще бъдат конфигурирани устройства на граничните пунктове. Това съобщи ръководителят на Управителния съвет на АПИ инж. Светослав Глосов след среща в Министерски съвет с премиера, районния министър и кметове, съобщи БГНЕС. В момента се създава програмен продукт към банкоматите, откъдето ще може да се закупуват винетки. Очаква се услугата да проработи до дни. 

На въпрос, в случай че през гратисния 15-дневен интервал, който даде АПИ, водачите бъдат хванати без винетка, Глосов изясни, че ще може да се закупи от патрулиращите коли и няма да има санкция за водачите. Патрулните служители на реда също ще окажат подпомагане по какъв начин се закупуват винетки през телефона. 

На въпрос дали има отговорни, Глосов по този начин и не даде съответен отговор дали ще се накаже изпълнителят. „ Това е въпрос на конкретизиране кой е позволил грешката и дали ще бъде глобен. В момента не мога да ви кажа чия е виновността “, съобщи шефът на АПИ. На този стадий няма и изясненост какъв брой са загубите за АПИ поради хаоса с винетките. По отношение на решението общините да решат кои пътища да изискат отпадане на винетките, от Пътната организация обявиха, че ремонтът по поддръжката за съответния сектор ще се поема от самата община. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР