Електронната система за прием на деца в яслена и първа

...
Електронната система за прием на деца в яслена и първа
Коментари Харесай

Електронният прием за детските градини във Варна стартира на 1-ви юни

 Електронната система за банкет на деца в яслена и първа възрастова група в общинските детски градини на територията на община Варна ще бъде отворена на 01.06.2020 (понеделник), в 10 ч. Крайната дата за онлайн подаване на заявките е 23,59 ч. на 15-ти юни, а резултатите ще бъдат оповестени до 17 ч. на 22-ри юни, оповестяват от дирекция " Образование и юношески действия “ към Община Варна.

За образователната 2020/2021 година за банкет в първа възрастова група са оповестени 1956 свободни места и 380 места към яслените групи в градините. Водещ аршин е близостта на детското заведение по непрекъснат или сегашен адрес на детето. Удостоверението за уседналост ще се ревизира служебно.

От 9 ч. на 23-ти юни до 16,30 ч. на 26-ти юни класираните деца би трябвало да бъдат записани в детската градина, в която са признати. Родителите би трябвало да показват персонална карта за сличаване и копие от акт за раждане на детето. При съществуване на спомагателни критерии са нужни документи, които ги потвърждават.  Ако детето е признато, само че не бъде записано в период, то отпада от класирането и родителят би трябвало да записва ново заявление и да получи нов входящ номер. През тази година децата от яслена група в детските градини автоматизирано ще минават в първа възрастова група на същото детско заведение. 

На 1-ви юни от 10 ч. отваря и електронната система за банкет в подготвителните групи към учебните заведения за деца на 5 година и 6 година Системата ще бъде затворена в 23,59 ч. на 8-ми юни, а резултатите ще бъдат оповестени до 17 ч. на 11-ти юни. Записването ще се организира от 12-ти до 16-ти юни в учебното заведение, където е признато детето. Във връзка с провеждането на националното външно оценяване – VII клас, на 15-ти юни, записването на този ден ще става след 15:30 часа.

За спомагателна информация родителите могат да се обръщат към шефовете на детските градини и учебните заведения и специалистите в дирекция " Образование и юношески действия “ на тел.: 052/820 262 - за детските градини, и на тел.: 052/820 187 - за подготвителните групи в учебните заведения.

Повече информация: https://dg.is-vn.bg/
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР