Електронната информационна система за обслужване на детските градини в София

...
Електронната информационна система за обслужване на детските градини в София
Коментари Харесай

Е-системата за детските градини в София блокира временно

Електронната осведомителна система за обслужване на детските градини в София блокира краткотрайно в първия ден, в който стартира записването на признатите на първо класиране за забавачките. В обществените мрежи родители се оплакваха, че не могат да видят какви документи са нужни за записването на децата, а други, че не могат да ги запишат, защото системата е недостъпна и за шефовете в градините.

На уеб страницата на Столичната община беше пуснато известие, че системата е блокирала поради механически проблем. Към 13 часа системата беше налична, макар че на моменти страницата се зарежда постепенно.

Над 7000 деца не откриха място в детска градина в София след първото класиране за общинските забавачки, което беше направено на 10 май.

Общо 19 903 деца чакаха за банкет в ясла, градина или подготвителна група в общинските просветителни институции в София като 2227 от тях към този момент са записани, само че родителите им желаят да ги реалокират в друга. Приети бяха 10 530.

Записването на признатите е от 13 до 23 май. Родителите би трябвало да дават на място документи за адрес - персонална карта за непрекъснат адрес и уверение от общината за сегашен, записка от работодателя, че работят по трудово правно отношение, както и копие на трудовата си брошура. Родителите студенти би трябвало да занесат записка от университета, в който учат. Тези, които употребяват спомагателни точки за по-голям брат, сестра или близнаци, би трябвало да показват копия от актовете за раждане на децата. За банкет в квотата за хронични болести е нужно да се даде решение от ТЕЛК.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР