Електронната библиотека на Търговската гимназия в Бургас се радва на

...
Електронната библиотека на Търговската гимназия в Бургас се радва на
Коментари Харесай

Библиотека от бъдещето използват учениците от Търговската гимназия в Бургас

Електронната библиотека на Търговската гимназия в Бургас се радва на извънредно огромен интерес от страна на възпитаници и преподаватели. Данните са от миналия месец, през който тя съществува и оказва помощ в просветителния развой.
беседва за новата облага Николай Комнев, заместител шеф по просветителни технологии: “Идеята се породи от там, че се регистрирахме и започнахме да работим с „ Google обучение “. Ресурсите на Google за обучение не са комерсиални и дават опция за едно безкрайно дисково пространство, налично от всякъде с рестрикции и правила. Това ни даде опция да създадем тази библиотека, чийто запас за запълване е 400 хиляди тома. Напълно задоволително за учебна библиотека. Идеята на този запас е да осигурим достъп до нея седем дни и 24 часа в денонощието за нашите възпитаници и преподавателите. Те би трябвало да имам сметки и имейл адрес на нашия домейн. Библиотеката закупува литература в хартиен и електронен формат и тази литература ние я споделяме с нашите възпитаници, единствено през домейна. Те могат да четат от екран в едно и също време единствено от един домейн. Един домейн - един човек “.

Николай Комнев прибавя още, че учениците биват регистрирани от класните ръководители и се съблюдава ерархията - класен началник, управление на учебното заведение, библиотекар, който обслужва и книжния и електронния фонд.
В библиотеката има 10 работни места с портативни компютри. Ако даден възпитаник не си носи електронното устройство, може да посети библиотеката. Там има и аудио книги, драматизации, споделени в интернет от БНР.

Децата могат до момента в който учат по български език и литература да чуят гласа на актьора, да видят изявление с него. Бизнес литературата също е на разположение. В момента в който постъпи нов том в библиотеката, всеки възпитаник получава имейл с къса анотация на четиво. По този метод информацията доближава до учениците, още преди да са я потърсили.
Освен всичко друго концепцията на библиотеката е да бъде място, където децата се събират, освен като в читалня. Това е място за срещи на ученическият съвет, организират се съвещания, уроци, клубове по литература и по други предмети.
Мястото е уютно и функционално. Достъпът до библиотеката става с карта, което дава опция когато и да е на деня да се посещава. Това важи и за времето, когато работното време на библиотекаря е свършило, би трябвало единствено учебното заведение да е отворено. Вратата е с електронен достъп и сама се отваря и затваря. Охраната е надеждна и сугурна, тъй като при чекиране се изписва името на потребителя и часът в който е влезнал и излязъл. Всеки възпитаник и преподавател взема решение самичък дали да употребява големия запас от вкъщи си или на място в Търговската гимназия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР