Електронна платформа ще представя учебния материал по атрактивен за учениците

...
Електронна платформа ще представя учебния материал по атрактивен за учениците
Коментари Харесай

Нова платформа ще представя учебния материал по атрактивен за децата начин

Електронна платформа ще показва образователния материал по атрактивен за учениците метод, като уроците ще бъдат разработвани от самите учители. Това съобщи във Варна министърът на образованието Красимир Вълчев.

Създаването на платформата ще стане в границите на плана " Образование на бъдещето ", който ще бъде финансиран по Оперативната стратегия " Наука и обучение за образован напредък ".

Министър Вълчев акцентира, че образованието на учителите в областта на осведомителните технологии ще продължи, с цел да имат по-задълбочени цифрови умения.
Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: Изграждането на електронна платформа за учене от страна на учениците с отворени просветителни запаси - това са уроци, филмчета, клипчета, които самите учители ще създават. Ние ще заплащаме за изработването на тези уроци на учителите. Те ще бъдат свободни за употребяваме от всички. В момента имаме електронни учебници, имаме платформи с спомагателни просветителни запаси, които обаче са платени, а нашата упоритост е да осигурим гратис такова наличие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР