Електронна борса за криптовалути в Южна Корея беше принудена да

...
Електронна борса за криптовалути в Южна Корея беше принудена да
Коментари Харесай

Борса за криптовалути в Южна Корея фалира след кибератака

Електронна борса за криптовалути в Южна Корея беше принудена да изиска във вторник отбрана от банкрут, откакто по-рано денем претърпя втора хакерска атака в границите на осем месеца и загуби огромна част от запасите си в цифрови валути.

Компанията Yapian, която ръководи основаната в Сеул борса за криптовалути Youbit, приключи търговията на цифрови валути и подаде заявление за банкрут, откакто нейните системи бяха хакнати в ранните часове на днешния ден. На борсата се търгуваха 10 вида криптовалути, в това число и най-известните биткойн и етериум, предаде.

От Yapian обявиха, че този финален пробив на сигурността е довел до загуби на цели 17% от общите активи на компанията, като сдружението обаче не уточни типа на откраднатите виртуални валути или финансовата стойност на понесените от нея загуби. При миналата хакерска атака през април, южнокорейската електронна борса също понесе съществени загуби на запасите.

Потребителите на тази борса, притежаващи криптовалути в техни онлайн сметките, показаха, че все още могат да изтеглят към 75% от сумите по техните сметки. Останалите салда ще бъдат върнати, откакто сдружението премине през произвеждане по неплатежоспособност.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР