Електронен регистър за всички, които произвеждат, преработват, търгуват, съхраняват или

...
Електронен регистър за всички, които произвеждат, преработват, търгуват, съхраняват или
Коментари Харесай

Биологичното земеделие в България вече се следи и с електронен регистър

Електронен указател за всички, които създават, преработват, търгуват, съхраняват или внасят биологични артикули ще предлага повсеместен мониторинг на биологичното произвеждане в страната в сходство с регламентите на Европейския съюз, оповестяват от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите.

Регистър ще бъде деен от понеделник, 19 август. В него ще стартира да се вкарва информация за идентификация на площи, животни, пчелини и аквакултурни единици. Ще се вписват и издадени дерогации, подписани контракти за узаконяване и надзор, документи, както и други данни свързани с биологичното произвеждане.

Включените в регистъра оператори и подизпълнители ще би трябвало да удостоверяват информацията, която се вкарва в електронната система, в период от 10 календарни дни от даването на данните от компаниите с позволение за реализиране на надзор за сходство на биологичното произвеждане.

За да изпълнят своите отговорности, свързани с регистъра, те ще би трябвало да употребяват дипломиран електронен автограф (КЕП) или личен идентификационен код (ПИК), публикуван от Националната организация по приходите. ПИК може да се издаде във всеки офис на Национална агенция за приходите.

Новия указател можете да намерите тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР