Електромобилността е основен компонент на енергийния и транспортния преход. Но

...
Електромобилността е основен компонент на енергийния и транспортния преход. Но
Коментари Харесай

Ековлиянието на елколите върху климата все още е слабо

Електромобилността е главен съставен елемент на енергийния и транспортния преход. Но новото изследване на VDI Society for Vehicle and Traffic Technology и Технологичния институт в Карлсруе (KIT) стига до отрезвяващо умозаключение във връзка с въглеродния отпечатък едвам след 90 000 километра пробег компактните електрически коли са по-благоприятни за климата от тези с мотори с вътрешно горене.

Интердисциплинарният екип от специалисти съпоставя електрически коли, транспортни средства с plug-in хибридни задвижвания, както и с бензинови и дизелови мотори. Дългосрочният разбор също сподели, че електрическите транспортни средства и хибридите се показват най-добре с пробег от 200 000 километра.

Фактът, че пробивът в екологичния баланс идва относително късно, се дължи на ресурсоемкото произвеждане на електрически и хибридни задвижвания. Ключовата дума тук е „ CO2 раница “ - количеството отделяни вредности по време на добива и производството им. Друг проблем е, че производството на акумулатори се прави основно в Азия. На този декор VDI Society for Vehicle and Traffic Technology се застъпва за разширението на възобновимите енергийни източници и развиването на зелено произвеждане на акумулатори в Германия.

Но също по този начин е значимо да се създават екологични горива за съществуващите типичен транспортни средства. Според изследването, в случай че за задвижване на транспортни средства се използваше единствено електричество от възобновими енергийни източници, електрическите коли скоро биха могли да бъдат по-екологични от колите с бензинови или дизелови мотори след пробег от 60 000 километра. В допълнение към екологичното произвеждане на акумулатори е належащо и по-добро им преработване в сравнение с е сега.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР