Електромобилите Tesla скоро ще се сдобият с много по-добри батерии(снимка:

...
Електромобилите Tesla скоро ще се сдобият с много по-добри батерии(снимка:
Коментари Харесай

Tesla готви мини революция с „бисквитена” батерия


Електромобилите Tesla скоро ще се снабдят с доста по-добри акумулатори
(снимка: CC0 Public Domain)

На събитие след броени дни Илон Мъск ще показа нова тягова батерия с цена от 100 $ за 1 киловатчас. Анонсът на този технологичин пробив ще се състои идния вторник, 22 септември, на „ Tesla Battery Day ”.

Новата батерия доста ще понижи разноските за произвеждане на електрически транспортни средства, което безспорно ще се трансформира в дребна гражданска война в автомобилната промишленост, разясняват пазарните наблюдаващи.
още по тематиката
Вече е известно от какво ще се състои революционната тягова батерия. В мрежата се появиха информации за новите акумулаторни кафези, основани и създавани от самата Tesla като част от плана Roadrunner.

Поради присъщата си форма, тези акумулатори са наречени „ Biscuit Tin ”, оповестява Electrec. На външен тип те наподобяват формата на клетка 2170 (21 мм – диаметър, 70 мм – височина), употребена в този момент в електрическите транспортни средства, само че диаметърът им е видимо огромен при почти същата или малко по-голяма височина.

Смята се, че новият формат ще усили характерната сила на тяговата батерия: удвояването на диаметъра води до четирикратно нарастване на потенциала на клетката. В същото време разноските понижават – заради потреблението на по-малко детайли в тяговата батерия и по-малкия размер на корпусните материали.

Клетките 2170, създавани от Panasonic в „ гигафабриката ” в Невада, се вграждат в Model 3 и Model Y. Но клетките за „ бисквитени ” акумулатори ще бъдат създадени от Tesla в обособена фабрика, покрай централата във Фримонт.

„ Бисквитените ” акумулатори евентуално ще се употребяват във всички нови транспортни средства на компанията: второто потомство Tesla Model S и Model X, както и бронирания камион Cybertruck.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР