Електромобилът Tesla, изстрелян в космоса от SpaceX, носи риск за

...
Електромобилът Tesla, изстрелян в космоса от SpaceX, носи риск за
Коментари Харесай

Илон Мъск направи голямо зло на марсианците със своя роудстър

Електромобилът Tesla, изстрелян в космоса от SpaceX, носи риск за живота на Марс, предизвестяват учени от Унивеститета " Пърдю " в Индиана, Съединени американски щати. Ако достигнел Червената планета, роудстърът можел да замърси тамошната биосфера със земни бактерии.

В NASA били наясно с заплахата от междупланетни болести и по тази причина апаратите, изстрелвани в космоса, прекосявали специфична обработка за дезинфекция. Електромобилът на Илон Мъск обаче не бил подлаган на такава.
" Ако на Марс съществува живот, той може да бъде заплашен от земните организми. Ако те се окажат жизнеспособни в тамошната среда, може в никакъв случай да не разберем каква е била марсианската биосфера ", изяснява проф. Джей Мелош, специалист по планетарни проучвания.
Екстремните температури, вакуумът и радиацията провят космоса неприветлива среда за живите организми. Тя обаче не всеки път ги убива - някои бактерии изпадат в заспалост досега, в който се окажат в подобаващи условия. Червената Tesla на Илон Мъск ще се приближи до Марс още до края на тази година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР