Електромобилът е преди всичко лека кола. И следователно - когато

...
Електромобилът е преди всичко лека кола. И следователно - когато
Коментари Харесай

Как да изберем електромобил на старо

Електромобилът е на първо място лека кола. И затова - когато купувате електрическа кола втора ръка, би трябвало да обърнете внимание на обичайните неща. На първо място проверете дали всичко е наред с документите. Необходимо е да се изследва паспортът на автомобила (PTS) и удостоверението за регистрация (STS). Когато купувате електрически автомобил - също като елементарна кола - постоянно се пазете от измамници. Вижте опцията „ неповторима “ на доста ниска цена? Не мислете, че имате шанс!

След инспекция на документите би трябвало да разберете в какво положение е колата. На първо място се оглежда каросерията: търсим наслойка, опитваме се да разберем дали колата е била удряна и така нататък Уви, в този момент има много коли на пазара от Европа и Съединени американски щати, които се оферират след претърпяно съществено ПТП. Затова не забравяйте да ревизирате VIN-номера на автомобила в разнообразни уеб сайтове (за Съединени американски щати - най-вече Carfax и AutoCheck). Ако сте се ориентирали към Tesla, то добре би било колата да бъде купена на американския търг в Манхайм, където се продават коли без удар. И не забравяйте - добър и почтен продавач ще ви даде цялата информация и история на колата.

След това би трябвало да прецените положението на батерията - колкото повече пробег има електрическият автомобил, толкоз по-малко живот е останал на батерията. Най-надеждният метод да се оцени положението на акумулатора е благодарение на специфични компютърни стратегии (те са налични в сервизите на оторизираните дилъри). Не единствено това, в този момент има приложение за смарт телефони, което оказва помощ за прецизна оценка на положението на батерията. Например, за най-разпространеният електрически автомобил на вторичния пазар Nissan Leaf, е налично приложението Leaf Spy.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР