Електроенергийното подразделение на руската корпорация Росатом – АО Русатом Сервис

...
Електроенергийното подразделение на руската корпорация Росатом – АО Русатом Сервис
Коментари Харесай

Компания на „Росатом“ ще модернизира допълнително АЕЦ „Козлодуй“


Електроенергийното поделение на съветската корпорация „ Росатом ” – АО „ Русатом Сервис ” и АЕЦ „ Козлодуй “ подписаха контракт за рационализация на апаратурата за надзор на неутронния поток (АКНП) за Пети и Шести енергоблок на АЕЦ „ Козлодуй “ след открит търг, разгласен през септември 2019 година

АКНП играе решаваща роля за сигурността на АЕЦ и е предопределена за работа в системата за ръководство и отбрана (СУЗ) на водно - водния енергиен реактор. Модернизацията на АКНП е развой от изключителна значимост, по тази причина при подготовката на работната и техническа документи ще вземат участие основният конструктор на реакторните съоръжения на АЕЦ „ Козлодуй “ – „ ОКБ ГИДРОПРЕСС “ и научният началник на плана – изследователският център „ Курчатовски институт “. Производител на главното съоръжение ще бъде съветската компания „ СНИИП - Систематом ”, която разполага с всички нужни рекомендации и опит в осъществяването на сходни планове.

Сред плановете, осъществени от „ Русатом Сервис ” за АЕЦ „ Козлодуй “, е и удължаването на периода на употреба на Пети и Шести енергоблок.

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР