Електроенергийният системен оператор (ЕСО) глоби ТЕЦ Варна, чийто официален собственик

...
Електроенергийният системен оператор (ЕСО) глоби ТЕЦ Варна, чийто официален собственик
Коментари Харесай

Глоба от 2 млн. лв. за ТЕЦ-а на Доган

Електроенергийният систематичен оператор (ЕСО) санкции Топлоелектрическа централа „ Варна ”, чийто формален притежател е почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, с 2 млн. лева поради неспособност да обезпечи леден запас. Информацията в началото бе обявена от „ Капитал ” и беше доказана от ЕСО за Economic.bg. Според изданието, повода е, че централата не може да обезпечи заложените от ЕСО мощности, защото не е ремонтирана от дълго време и е било нужно да се направи незабавен ремонт на котела.

„ ЕСО прави надзор на работата на оборудванията на Топлоелектрическа централа „ Варна ”, както и на останалите производители, посредством средствата за комерсиално премерване и за телеуправление и телекомуникация в действително време ", споделят от систематичния оператор пред " Капитал ". Именно чрез тези средства през зимния интервал са открити проблеми в часовете, в които централата е работила общо към 300 часа, за което според контракта за даване на леден запас са наложени наказания от над 2 млн. лева

За една година - до края на юли 2019 година, Топлоелектрическа централа „ Варна ” получи над 27 млн. лева от страната, с цел да поддържа в подготвеност своите мощности при положение на дефицит на електрическа енергия в страната. През юни предстоят новите търгове за леден запас, от които най-вероятно централата още веднъж ще завоюва. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР