Електроенергийната система се подготвя за зимния сезон и няма опасност

...
Електроенергийната система се подготвя за зимния сезон и няма опасност
Коментари Харесай

Взети са мерки тази зима централите студен резерв да нямат проблеми

Електроенергийната система се приготвя за зимния сезон и няма заплаха от режим на тока. Това разяснява пред държавното радио изпълнителният шеф на Електроенергийния систематичен оператор Иван Йотов и добави, че до месец ще приключат плануваните поправки на централите. Предстои още да се довърши проправянето на просеки край далекопроводите.

Въпросът за дефицита на ток се появи за пръв път след години през предходната зима, когато поради ниските температури се оказа, че на системата не могат да оказват помощ сдруженията, която играят ролята на леден запас. Причината да не се задейства по този начин нареченият леден запас бяха замръзнали въглища или повреди. Заради дефицит всички страни в района отхвърлиха да изнасят ток.

И тази зима Електроенергийният систематичен оператор щe разчита на същите централи, които предходната година трябваше да обезпечат спомагателни количества ток, само че не съумяха да проработят.. За да не се стига до сходна обстановка и тази година, са взети спомагателни ограничения, показва Йотов.

" Много ограничения бяха предписани от оператора и доста инспекции бяха осъществени. Доколкото разбирам, скоро ще има нова инспекция от министерството към централите, които доставят запаса. Увеличихме четири пъти глобите към тях. Те, имайки поради това нещо, и изхождайки от средствата, които биха изгубили при вероятно непредоставяне, не виждам кой различен механизъм би ги задължил сами да поддържат личните си съоръжения ", твърди той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР