Електроенергийната американска компания Griddy Energy LLC, лишила клиентите си и

...
Електроенергийната американска компания Griddy Energy LLC, лишила клиентите си и
Коментари Харесай

Тексаската Griddy Energy LLC се готви за фалит заради високите сметки за ток през зимата

Електроенергийната американска компания Griddy Energy LLC, лишила клиентите си и сблъскала се със правосъдни каузи поради оферти към потребителите на електричество по време на зимните студове в Тексас предишния месец на по-високи от нормалните цени, възнамерява да разгласи банкрут, оповестява Wall Street Journal, базирайки се на източници, осведомени със обстановката.

„ Griddy е подготвена да затвори бизнесът си. Заявлението на банкрут може да бъде подадено до няколко дни “, са споделили източниците.

Според тях регулаторните органи на Тексас към този момент са забранили на Griddy достъп до пазара на електрическа енергия на щата, откакто клиентите са се сблъскали с внезапно повишение на цените на електричеството по време на енергийната рецесия през предишния месец. Изданието изяснява, че множеството консуматори в Тексас купуват електрическата енергия по закрепени цени от общинското комунално дружество, а Griddy е предложила цени на електрическа енергия, които внезапно са нарастнали по време на изключително студеното време през зимата.

Щатът Тексас в средата на февруари пострада доста от студовете и снежните стихии. Извънредните условия за този щат доведоха до всеобщо изключване на електричеството, проблеми с водата, отоплението на домовете, а също и прекъсване на добива на петрол и растеж на цените на бензина и електрическата енергия.

По-рано бе обявено, че някои поданици на Тексас, абонирани за така наречен „ плаващи цени “ по време на студовете са почнали да получават електрическа енергия за хиляди долари. По този мотив против Griddy е бил подаден и групов иск от името на жителка на щата Лиза Хури за 1 милиарда $ и от страна на прокуратурата на Тексас.

Самата Хури да вземем за пример сподели, че сметката й за електричество за интервала от 1 до 19 февруари е била над 9,5 хиляди $, откакто приблизително за месец е плащала 200-250 $. Както оповестиха медиите, причина за по-високите сметки е било нарасналото търсене вследствие на което цената на едро е скочила от 50 до 9 хиляди $. По-късно управляващите в Тексас не разрешиха краткотрайно прекъсване на електроснабдяването на длъжниците, а също по този начин замразиха сметките.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР