Електроенергията за битовите потребители в Румъния поевтинява с около 3,5%

...
Електроенергията за битовите потребители в Румъния поевтинява с около 3,5%
Коментари Харесай

Токът в Румъния поевтинява с около 3,5% от днес

Електроенергията за битовите консуматори в Румъния поевтинява с към 3,5% от през днешния ден, оповестява Медиафакс. Това става след влизането в действие на нова методология за пресмятане на цените, която беше оповестена от национания регулатор в края на май.

Също от през днешния ден влиза в действие нарастване с 10% на коефициента, който се употребява за пресмятане на размера на пенсиите. Увеличението е с 10 %. Така минималната обезпечена пенсия ще нарасне от 520 леи (111 евро) на 640 леи (137 евро).

Промяна в цената на тока от 1 юли има и в България. За разлика от Румъния обаче, у нас цената на електрическата енергия пораства приблизително с 2%, като съществена причина за това е повишаването с към 10% на природния газ, доставян от " Газпром ". Поради същата причина се усилва и цената на парното и топлата вода - приблизително със 7%, само че за жителите на Бургас и Плевен е много по-драстично - надлежно 17% и 15%.

Освен това от 1 юли пенсиите за стаж и възраст в България се усилват с 3,8%, като минималната пенсия става 207,60 лв. при настоящи 200 лева По-висока става и обществената пенсия - новият й размер е 125,58 лв.. Увеличението с 3,8% на пенсиите за стаж и възраст, отпуснати до края на миналата година, е разследване от повдигането на тежестта на всяка година застрахователен стаж в пенсионната формула.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР